Met zijn ‘Blacksteel’ stalen kast, gele wijzerplaat, beproefde en vertrouwde robuustheid en hoogwaardig manufactuuruurwerk is de Chronomat 44 Blacksteel Special Edition van Breitling het toppunt van stoutmoedigheid.

Breitling heeft zijn topmodel in de Chronomat-reeks een geheel nieuw voorkomen gegeven met een speciale uitgave met een nadrukkelijk technisch en mannelijke uiterlijk. De gesatineerde stalen kast en lunette onderscheiden zich door hun zwarte carbonafwerking die duurzaamheid garandeert. Deze vormen een sterk contrast met de gele wijzerplaat (een kleur met een originele Breitling-signatuur) waartegen de zwarte tellers en rode wijzers als verwijzing naar instrumentenpanelen, opvallend helder afsteken. Maar daarmee houdt het originele karakter niet op: achter het saffierglazen achterdeksel is de zwarte rotor zichtbaar en op de tweekleurige rubberen TwinPro-band wordt een zwarte buitenkant gecombineerd met een gele afwerking.

Hoewel vooral het nieuwe uiterlijk opvalt, beschikt de Chronomat 44 Blacksteel Special Edition over alle technische kwaliteiten die de Chronomat wereldwijd de ultieme chronograaf en meest vertrouwde metgezel voor piloten maken. De stevige kast is waterbestendig tot op 200 m/660 ft. De geschroefde kroon en poussoirs vormen een ondoordringbare barrière tegen water en zijn schokbestendig door solide verstevigingen aan de zijkanten. De enkelzijdig draaibare lunette met zwarte ingelegde cijfers van rubber is voorzien van vier gepolijste riders die zowel dienen om tijden te meten als de bediening te vergemakkelijken.

Lees ook: Breitling Chronoliner Limited Series: Een Gouden Instrument

schermafbeelding-2016-09-22-om-13-53-11

De wijzerplaat is uitstekend af te lezen dankzij de grote urenaanduidingen en lichtgevende wijzers die worden beschermd door een saffier glas dat aan weerszijden is ontspiegeld. Het Breitling Caliber 01, officieel chronometer gecertificeerd door het COSC (officieel Zwitsers chronometertestinstituut), zorgt voor maximale betrouwbaarheid en precisie. Een uitzonderlijk nieuw instrument voor luchtvaartprofessionals – en alle gepassioneerde liefhebbers van topprestaties.

Uurwerk: Breitling Caliber 01, officieel chronometer-gecertificeerd door het COSC, hoge frequentie (28.800 vibraties per uur), 47 juwelen. Meer dan 70 uur gangreserve. 1/4 van een seconde nauwkeurige chronograaf; totalisators van 30 minuten en 12 uur. Kalender. Kast: Blacksteel. Waterbestendig tot op 200 m/660 ft. Kroon en drukknoppen met schroefvergrendeling. Enkelzijdig draaibare lunette. Bolgeslepen saffier glas, aan weerszijden ontspiegeld. Transparant achterdeksel van saffierkristal. Diameter: 44 mm. Wijzerplaat: geel. Band: TwinPro.