Hackett’s langdurige relatie met Aston Martin, een van de beroemdste high end automerken van Groot-Brittannië, komt tot een nieuw hoogtepunt voor de herfst/winter 2016 collectie. Samen met de onthulling van Aston Martin’s langverwachte nieuwste model, de DB11, lanceert Hackett een exclusieve capsule collectie getiteld ‘Aston Martin by Hackett’.

De luxe 14-delige ‘Aston Martin by Hackett’ collectie bestaat uit bovenkleding, knitwear, shirts, broeken en accessoires. Met de typisch Britse merkwaarden van zowel Hackett Londen en Aston Martin in gedachte, is de nieuwe collectie innovatief, luxe en de belichaming van stijl zelf.

Opvallende stukken zijn onder andere een ‘Italian-made’ gordel veldjas in boterachtig zacht nubuck leer. Dit klassieke mannelijke kledingstuk is ontworpen met nauwgezette aandacht voor detail, met de hand gesneden met gebonden en gekleurde randen en wordt geleverd in een rijke tan kleurstelling. De metalen knoppen zijn gegraveerd met diagonale arcering, geïnspireerd door vintage Aston Martin radiator grills, een detail wat terug te vinden is in de gehele collectie.

Extra bovenkleding stukken zijn onder andere een glad lederen ‘moto jacket’ in bruin en een waterdichte en ademende Loro Piana gewatteerde veldjas, afgewerkt met suede, verkrijgbaar in twee kleuren – grijs en roest. De laser gesneden navy nylon mac is perfect voor de kille regenbuien. Met behulp van een innovatieve productiemethode van gelaste naden, waarbij geen stikken of naaien wordt gebruikt, wordt de waterproof kwaliteit van de mac’s nog meer verbeterd.

Voor de meer formele gelegenheid werd Hackett’s tijdloze marine blazer geherinterpreteerd voor de ‘Aston Martin by Hackett’ collectie in een gewatteerde waterdichte en ademende stof met een flexibele zip-out insert voor de herfst dagen. Een klassieke twee-knopen wollen blazer, in grijs of het meer gewaagde blauw, wordt geleverd met de Aston Martin collectie handtekening detaillering aan de binnenkant.

lifestyle-images_lifestyle-images_30385920_aw16

De knitwear stukken zijn voorzien van een kasjmier trui in houtskool of taupe met luxe leren details als interpretatie van de Aston Martin interieurs en een isolerende donzen gebreide merino wollen trui in navy met zachte lamswollen gebreide mouwen en kraag. Om de capsule collectie compleet te maken, zijn er nog stukken als een paar klassieke grijze zachte flanellen broeken, geborsteld katoen en cashmere chino’s in navy of taupe afgezet met zachte suède, cashemere flanellen shirts in houtskool, marine en blauw, een klassieke Thomas Mason kreukvrij wit overhemd en een sportieve lange mouwen poloshirt in navy en charoal.

Voor het weekendje weg, zijn er accessoires als een groot chocolade bruine leren weekend tas met brogue detaillering en een subtiel-laser geperforeerde ‘ASTON MARTIN’ in het soepele leer. Zwart handgemaakte handschoenen met de metalen knopen en met de hand gestikt rode detaillering zijn de ideale metgezel om de kracht achter het stuur van de nieuwste Aston Martin DB11 te controleren.

Elk stuk in de ‘Aston Martin by Hackett’ collectie is gemaakt met de meest luxueuze materialen en afwerkingen en is ontworpen om de activiteit en de snelheid van de levensstijl van de moderne gentleman te weerspiegelen.

De ‘Aston Martin by Hackett’ collectie zal beschikbaar zijn vanaf 5 september 2016 op www.hackett.com en in de wereldwijde Hackett flagship stores. Waaronder degene in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.