De zevende generatie van ’the House of Hennessy’ wordt nu getekend door Yann Fillioux, die als master blender werkt voor het huis. Zijn signatuur is dan ook duidelijk te zien bij “one of the last Cognacs I will create”. De 200 jaar oude geschiedenis van Hennessy stopt echter niet bij Yann, hij wordt opgevolgd door de 8e generatie van de familie, in de vorm van zijn neef Renaud Fillioux de Gironde. Dit speciale moment wordt gevierd met Hennessy 8, ter waarde van $39.000, waarin acht soorten eaux-de-vie bij elkaar worden gebracht.

Waaronder sommige van de oudste soorten uit de kelder, en een aantal van de jongste, toepasselijk heeft Gironde de jongste soorten geselecteerd en Yann de oudere. De nieuwe cognac bevat een bloemige maar rokerige geur, met scherpe citrus tonen en romige amandelen. Maar 250 speciale edities worden er gemaakt, ontworpen door Arik Levy. Elk verpakt in een geweldig ontworpen doos.

Lees ook: € 200.000 voor de Limited Edition Humidor van Cohiba

Ga voor meer informatie naar de website van Hennessy.