Slechts 2.333 flessen van de nieuwe Armand de Brignac ‘Blanc de Noirs Assemblage Two’ worden gelanceerd door het Franse Champagne huis Armand de Brignac, die in 2014 gekocht werd door rapper en ondernemer Jay Z. De gelimiteerde editie van de Champagne bevat pinot noir druiven uit de meest begeerde dorpen uit de regio als Chigny-les-Roses, Rilly la Montagne, Verzy, and Verzenay.

Om deze bijzondere champagne te creëren hebben chef de cave Jean-Jacques Cattier en zijn zoon Alexandre de vintage pinot noir’s gebruikt ui het jaar 2008, 2009 en 2010. Nadat ze in 2011 de flessen hebben gebotteld zijn ze 5 jaar met rust gelaten voor verdere uitbreiding van de smaken. Op 20 juni is het proces van ‘dégorgement’ toegepast op de flessen en zijn ze klaar gemaakt voor de verkoop.

De limited edition flessen bevatten noten van kamperfoelie, pepermunt en perzik, deze worden gecomplimenteerd door de smaak van kaneel. De aanbevolen wijn-spijs combinaties zijn onderander geroosterde eend en forel.

01-armand-de-brignac-bland-de-noirs-a2-champagne

Elke fles van 750ml bevat het iconische “Ace of Spades” logo en kost duizend dollar. De ‘Blanc de Noirs Assemblage Two’ zal beschikbaar worden in oktober. De fles kan meteen gedronken worden of bewaard worden tot zo ver sals 2031.

Ga voor meer informatie naar de website van Armand de Brignac.