De nieuwe Discovery is aantrekkelijker dan ooit met zijn unieke techniek en ongeëvenaarde capaciteiten. Hij stelt klanten van Land Rover in staat het actieve leven te leven zoals zij dat wensen. Dit is de ultieme familie-SUV. 

Lees ook: Jaguar Land Rover Classic nieuwe naam van Jaguar Land Rover Heritage

De zeven wonderen van de Discovery

Deze zeven principes beschrijven de essentie van de nieuwe Discovery en gaven richting aan zijn ontwikkeling:

 1. De ‘Magnificent Seven’: elke zitplaats is de beste
 • Flexibel interieur biedt zeven volwassenen een volwaardige zitplaats. De stoelopstelling is via de smartphone te wijzigen met ’s werelds eerste Intelligent Seat Fold-technologie.
 1. Geliefd lid van de familie: beschermt je al sinds 27 jaar
 • Semi-autonome veiligheidstechniek zorgt voor gemoedsrust.
 • Luxueus interieur combineert toonaangevend design met duurzame, kwalitatief hoogwaardige materialen en ruimte voor het hele gezin.
19-land-rover-onthult-all-new-discovery-suv-voor-het-hele-gezin
 1. Bergkoning: onverslaanbaar op elk terrein en bij alle weersomstandigheden
 • Land Rovers fullsize SUV biedt terreincapaciteiten van wereldklasse.
 • Lichtgewichtconstructie van aluminium bespaart 480 kg, voor een lager verbruik en minder CO2-emissie (vanaf 159 g/km)
 • Superschone en efficiënte Ingenium-motorenfamilie uitgebreid met viercilinder dieselmotor als Td4 met 132 kW (180 pk) vermogen en 430 Nm koppel en als Sd4 met 176 kW (240 pk) vermogen en 500 Nm koppel.
 • Meester-trekker: het maximaal toegestane aanhangergewicht is 3.500 kg en zijn semi-autonome Advanced Tow Assist maakt achteruitrijden met aanhanger kinderspel.
 1. Britse creativiteit: ontworpen met de charme en verfijning waar de wereld van houdt
 • In het nieuwe design zijn de belangrijkste kenmerken van de Discovery bewaard, met nog betere proporties en verder verfijnde oppervlakken.
 1. Focus op bergruimte: ontdek de ruimte voor alle spullen
 • Tot wel 2.500 liter bagageruimte en slimme bergruimte voor de essentiële spullen van het gezin van de 21e
 1. Verbindt elke generatie: slimme voorzieningen die het leven gemakkelijker maken
 • De Discovery is voorzien van maar liefst negen USB-poorten, zes 12-voltaansluitingen en een 4G-wifi-hotspot voor maar liefst acht apparaten.
 1. Als er geen weg is: Land Rover bereikt bedreigde leefgebieden en kwetsbare mensen
 • De nieuwe Discovery zet wereldwijd het humanitaire werk van Land Rover voort en helpt projecten voor natuurbehoud te beschermen.
13-land-rover-onthult-all-new-discovery-suv-voor-het-hele-gezin

Gerry McGovern, Land Rovers Chief Design Officer, vertelt: ‘New Discovery redefines the large SUV. Land Rover’s design and engineering teams have revolutionised the Discovery DNA to create a highly desirable, extremely versatile and hugely capable premium SUV. We truly believe the result is a radical departure in design that will introduce the Discovery Family to a new, wider customer base.’

Moeiteloze efficiency

De nieuwe Land Rover Discovery wordt aangedreven door motoren uit Jaguar Land Rovers gamma van efficiënte vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren, die allemaal worden gecombineerd met een soepele, alert reagerende, automatische ZF-achttrapstransmissie. Het motorenprogramma bestaat uit:

 • De nieuwe, onderscheiden 2,0-liter Ingenium viercilinder Td4-dieselmotor met 132 kW (180 pk) is de efficiëntste van de reeks met een gecombineerd verbruik van 5,0 l/100 km en een CO2-emissie van 159 g/km. Dat is een reductie van 22 procent ten opzichte van zijn voorganger. Leverbaar vanaf € 74.560,-.
 • De krachtigere twin-turbo Sd4 Ingenium viercilinder dieselmotor levert 177 kW (240 pk) en maar liefst 500 Nm koppel. Het verbruik ligt op 5,25 l/100 km en de CO2-emissie bedraagt 165 g/km. Leverbaar vanaf € 80.160,-.
 • De zescilinder Td6-dieselmotor levert 190 kW (258 pk) en 600 Nm koppel, wat zorgt voor krachtige prestaties en trekkracht. Leverbaar vanaf € 96.460,-.
 • Voor wie een benzinemotor prefereert, is er de supercharged 3,0-liter V6 Si6-benzinemotor met 250 kW (340 pk) en 450 Nm. Leverbaar vanaf € 116.610,-.

Alle specificaties van de All-New Land Rover Discovery staan op www.landrover.nl.