Het duurste Amsterdamse huis in particulier bezit bevindt zich misschien niet waar u het verwacht had. Het staat namelijk niet in het centrum aan de grachtengordel of in Oud-Zuid, maar aan de Overtoom in West. Hey mystieke huis is nauwelijks zichtbaar vanaf de weg doordat het op bijna een hectare eigen grond staat. Op het terrein is een tennisbaan, vijver en zelfs een koetshuis te vinden. De villa, genaamd Betty bestaat zelf uit 20 kamers en viel in de smaak bij John de Mol die 5 jaar geleden er tevergeefs 34 miljoen voor bood, meldt Over Amsterdam.

De villa ligt aan het Vondelpark en is te bereiken via een relatief kleine ingang en lange oprijlaan. De villa is vernoemd naar Vlara Betty von Hunteln, vrouw van de immens rijke tabakshandelaar Eduard Lehman. De villa werd door Lehman gekocht in 1896 op 21-jarige leeftijd voor 80 duizend gulden. Nadat Betty van Hunteln in 1980 ter overlijden kwam werd de villa voor 2,3 miljoen verkocht aan vastgoedmagnaat Nicolaas Sandmann, die er tot op de dag van vandaag nog steeds woont. Sandmann heeft tegen Quote gezegd de villa ‘voor nog geen 100 miljoen’ te verkopen. Waardoor de villa het duurste huis van Amsterdam mag worden genoemd.

Lees ook: Dit Grachtenpand in de Gouden Bocht is met €15 Miljoen het Duurste Huis Op Funda

Zie hieronder een aantal van de zeldzame beelden van de villa.

celdpb2wiaiwlq1