Volvo presenteert de nieuwe V90 Cross Country, waarmee de 90-serie nu compleet is. Sinds de introductie van de eerste Cross Country zo’n twintig jaar geleden staat Volvo bekend om zijn robuuste all-road-modellen en is het Cross Country-aanbod steeds verder gegroeid. De Cross Country-uitvoeringen spelen een steeds belangrijkere rol in Volvo’s modellengamma. Kopers van premiumauto’s zoeken vaker een model dat past bij hun actieve levensstijl. ‘De Volvo V90 Cross Country combineert de elegantie van de V90 met een avontuurlijk uiterlijk. De V90 Cross Country biedt naast veiligheid, comfort en prestaties, ook all-road-capaciteiten’, aldus Håkan Samuelsson, President & CEO van Volvo Car Group. 

 

Ongekende kennis en ervaring op all-road-gebied

Zweden kent hele strenge winters. Mede daarom worden in Zweden extreem duurzame auto’s ontwikkeld en geproduceerd die optimaal presteren onder alle weersomstandigheden. Daarnaast is Zweden natuurlijk ook hét land om dergelijke auto’s tot het uiterste te testen. De V90 Cross Country is gebaseerd op Volvo’s Scalable Product Architecture (SPA) en heeft uitermate zware praktijktests doorstaan. Daarmee is het zeker dat de auto ook in de meest extreme omstandigheden optimaal functioneert.

‘Onze auto’s staan bekend om hun veiligheid en duurzaamheid. Met All-Wheel Drive, de grotere bodemvrijheid en het onderstel dat is afgestemd op comfort én een veilig weggedrag onder alle omstandigheden, geeft de Cross Country-versie de veelzijdige V90 het karakter van een ontdekkingsreiziger’, vertelt Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Car.

198724_new_volvo_v90_cross_country_crash_test_side_impact_collision

De carrosserie van de V90 Cross Country illustreert het krachtige en dynamische karakter van de luxueuze SUV. Daarbij kan de klant kiezen voor zowel een stoere als een elegante detailafwerking. ‘Het design van een Volvo Cross Country is meer dan alleen ‘styling’. De verrassende, intrigerende combinatie van een krachtige, stoere body en een luxueus interieur met een Scandinavische sfeer is geheel in lijn met de traditie van Volvo’s Cross Country-modellen. Maar nu volgens een nieuw recept: krachtige terreincapaciteiten verpakt in een verfijnde, elegante Estate-body’, zo omschrijft Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij Volvo Car, de nieuwe Volvo V90 Cross Country.

Lees ook: Volvo Toont Voorproefje van Volgende Generatie 40-serie (video)

De Volvo V90 Cross Country biedt dezelfde connectiviteit en entertainmentsystemen die Volvo in de nieuwe S90 en V90 introduceerde, inclusief een hoogwaardige geluidsinstallatie van Bowers & Wilkins. Wat ons betreft een mooie ontwikkeling bij het Zweedse automerk. We zijn zeer benieuwd naar uiteindelijke prijzen, maar dat Volvo flink aan de weg timmert, dat moge duidelijk zijn. Voor mensen die niet direct een nieuwe Volvo aan zullen schaffen is dit ook goed nieuws. Met de komst van deze grote diversiteit aan nieuwe modellen zal de markt van Volvo occasions ook in positief opzicht veranderen.

De productie van de V90 Cross Country start deze herfst in Volvo’s fabriek in Torslanda, Zweden.

198706_new_volvo_v90_cross_country_detail_loading_space
198696_new_volvo_v90_cross_country_interior
198695_new_volvo_v90_cross_country_interior
198719_slippery_road_alert_with_graphics
198678_new_volvo_v90_cross_country_driving_matte
198672_new_volvo_v90_cross_country_driving