Het nieuwe vlaggenschip van Wajer Yachts, de Wajer 55, wordt tijdens de Monaca Yacht Show september dit jaar gepresenteerd. In het grootste jacht dat Wajer ooit bouwde, smelt 25 jaar ervaring samen met de nieuwste technologieën voor optimale prestaties en topcomfort. Het elegante jacht met een lengte van 16 meter borduurt voort op de goede eigenschappen van zijn voorgangers en voegt daar innovaties aan toe die tot nu voorbehouden waren aan superjachten. Dat dit concept aanslaat, wordt onderstreept door het feit dat er al 12 jachten zijn besteld. 

Bijzonderheden:

  • Automatisch fender-systeem met afstandsbediening.
  • Volledig automatisch vouwdak.
  • In hoogte verstelbaar zwemplatform ook te gebruiken als loopplank.
  • Met een druk op de knop: hydraulische bediening van het anker.
  • Verstelbare console, in hoogte verstelbare cockpitvloer.
  • Drie 435 pk sterke IPS600 Volvo Penta motoren met joystick driving.
  • Williams Turbo Jet tender in het achterschip.
  • Glazen windscherm van 4 meter breed.

Met de nieuwe 55 biedt Wajer Yachts zijn klanten en hun gasten een doordachte onboard-beleving. Dries Wajer, commercieel directeur van Wajer Yachts daarover: “Ons doel was het creëren van een stijlvol en sportief jacht met een uitzonderlijk hoog comfortniveau. Missie geslaagd, want inmiddels hebben 12 klanten een Wajer 55 besteld nog voordat de boot gelanceerd is. Elke klant zet de 55 op zijn eigen manier in. Zo zijn er stellen die hem gebruiken als de ultieme ‘weekender’ terwijl families met kinderen juist de ruimte waarderen. Ook zijn er eigenaren van superjachten die de 55 willen inzetten als volgboot en weer anderen zien de 55 als het perfecte jacht voor quality time met vrienden. Welk gebruiksdoel klanten ook kiezen: de Wajer 55 is er geschikt voor en dat benadrukt de veelzijdigheid van het ontwerp nog eens.”

Lees ook: Superyacht Tender: De Nieuwe Wajer 38 S

Wajer 55_3 HR

Slimme features

Het innovatieve concept van de Wajer 55 komt overal tot uiting. Zo komen de fenders na een druk op de knop automatisch tevoorschijn én worden deze opgeblazen. Dit systeem is via het hoofdscherm in de cockpit te bedienen of via een afstandsbediening. Wajer is de eerste jachtbouwer die dit systeem toepast op een jacht met een lengte van minder dan 17 meter en heeft hiervoor patent aangevraagd.

Ook heel handig is het, met een druk op de knop op de stuurconsole, hydraulisch bedienbare anker dat in de boeg is weggewerkt. Via een camera is het neerlaten/ophalen van het anker te volgen. Andere innovaties van de Wajer 55 zijn het volledig automatische vouwdak en de cockpittafel die via een hydraulisch mechanisme in de vloer kan verdwijnen. Het uitschuifbare, in hoogte verstelbare, zwemplatform is speciaal voor de 55 in Nederland ontwikkeld en fungeert ook als loopplank.

Prestaties op alle fronten

De Wajer 55 is ontworpen met het oog op sportief vaargedrag, maximaal comfort en een perfecte handling. Vanaf de ontwerpfase waren gewichtsbesparing en een laag geluidsniveau een belangrijk thema. Bij de bouw van de 55 werd dit gerealiseerd door gebruik te maken van lichtgewicht materialen en de nieuwste productietechnieken zoals vacuüm-injectie. De Wajer 55 staat garant voor topprestaties. Als een van de weinigen in zijn segment beschikt hij over drie 435 pk sterke IPS600 Volvo Penta-motoren met joystick driving. Samen met het diepe V-onderwaterschip en goed functionerende sprayrails zorgt dit voor een perfecte handling, maximaal comfort en een droge vaart.

De motoren, die worden bediend via een joystick, zijn zo compact dat in het achterschip ruimte is voor een Williams Turbo Jet tender van 2,85 meter. De tender komt tevoorschijn via een hydraulisch systeem en is dan direct klaar om bijvoorbeeld een afgelegen baai te ontdekken. Via het hydraulische systeem is de tender ook eenvoudig en snel weer op te bergen. Met ruim bemeten brandstoftanks en slaapplekken voor 4-6 personen is de Wajer 55 ook geschikt voor langere trips.

Wajer 55_1 HR

Comfort én design

De hightech cockpit van de Wajer 55 springt in het oog door het Raymarine ‘glass bridge system’ met vier touchscreens, die intuïtief zijn te bedienen. De Wajer 55 heeft vier volledig instelbare captain’s chairs die samen met de verstelbare console en de in hoogte verstelbare cockpitvloer altijd een perfect zicht en optimale bescherming bieden. Met een breedte van bijna 4 meter zorgt de doorlopende glazen windscherm voor een herkenbaar Wajer design element. Het ‘skylight’ boven de cabine in het voorste deel van het jacht is ook een mooi én functioneel detail. Een nieuw designelement is het patroon van het composiet-dek dat, met een knipoog naar de bedrijfsnaam, in de vorm van een waaier is gelegd.

Indrukwekkende prijs-prestatieverhouding

De Wajer biedt met een basisprijs van € 1.695 miljoen (exclusief btw) een indrukwekkende prijs-prestatie-verhouding. Hij wordt op bestelling gebouwd en heeft een brede reeks aan personaliseringsmogelijkheden.

Partners

Bij de 55 heeft Wajer ook gebruik gemaakt van de expertise van twee vooraanstaande namen uit de Nederlandse superjacht-industrie. Het overall design is in partnership met Sinot Exclusive Yacht Design tot stand gekomen en voor het onderwaterschip tekende Vripack Naval Architects.