Vandaag is in de Bijenkorf Rotterdam een shop-in-shop van juwelenhuis House of Eléonore geopend. Het merk staat bekend om haar duurzame karakter door het werken met laboratory-created diamanten en FairTrade goud. Het is voor het eerst dat deze juwelen in een warenhuis te koop zijn. Naast ‘bespoke’ juwelen en de ‘Paradise’ collectie zal er ook de nieuwe bridal collectie genaamd ‘Dutch Light’ verkrijgbaar zijn.

Store.jpg

Dutch Light bridal collectie

De nieuwe collectie is geïnspireerd op een oude mythe, over magisch licht dat alleen in Nederland zichtbaar zou zijn. Het zogenaamde ‘Nederlandse licht’ komt veelvuldig voor in historische schilderwerken, een kenmerk voor Nederlandse schilders.

Dutch Light 1.png

Dutch Light bestaat uit tien verlovingsringen en vier paar trouwringen, allen geïnspireerd op een historische bijzondere dame of familie, zoals Elisabeth van Oranje of de Bartolotti-familie. Elke in Nederland handgemaakte ring is gecreëerd met 18-karaats FairTrade goud en House of Eléonore laboratory created diamanten, die niet alleen worden geselecteerd op de perfecte slijpvorm, helderheid, en kleur, maar ook op de manier waarop ze licht absorberen en reflecteren. Sommige juwelen zijn dan niet alleen gezet met witte diamanten, maar ook met blauwe, gele of roze diamanten.

_MG_0312.JPG

We zijn trots op deze samenwerking met de Bijenkorf. Tot op heden was House of Eléonore online zowel verkrijgbaar via verschillende internationale e-stores alsmede tijdens events in binnen- en buitenland, en was men welkom in ons atelier. We willen het Nederlandse publiek nu ook in een eigen omgeving kennis laten maken met het merk en onze duurzame collecties”, aldus de oprichter van House of Eléonore, Bernd Damme.

_MG_0296.JPG

House of Eléonore shop-in-shop 

De House of Eléonore store is 38m2 groot en bevat naast vitrines waarin de collecties worden getoond, ook een heuse bespoke service. Uniek is ook dat er in de Bijenkorf een in-house goudsmid gaat werken aan bijzondere ontwerpen die in opdracht worden vervaardigd aan de hand van de wens van de klant. Er wordt ter plekke geschetst, gesmeed en juwelen gepolijst. Een mooie manier om het ambacht te ontdekken of meer te weten te komen over diamanten en edelstenen. Zij, die graag hulp krijgen bij het organiseren van een onvergetelijk huwelijksaanzoek, kunnen gebruikmaken van een exclusieve conciërgeservice.

De shop-in-shop zal geopend zijn tot en met eind december en vanaf midden oktober is de gehele collectie ook online verkrijgbaar op debijenkorf.nl. Verder staan er diverse events gepland in de store, zoals een bespoke workshop.

_MG_0278.JPG

Over House of Eléonore

House of Eléonore is een Amsterdams juwelenhuis dat geheel in het teken staat van verantwoorde luxe. Het juwelenhuis maakt gebruik van laboratory-created diamanten, gegarandeerd conflictvrije natuurlijke diamant en FairTrade goud, vanuit het geloof in transparantie, vakmanschap en duurzaamheid. Hierin worden ze bijgestaan door het 162 jarige diamantbedrijf Royal Asscher. Elk juweel is van de hoogste kwaliteit en vervaardigd door ambachtslieden in Nederland, afgestemd op de wensen en behoefte van de consument en is inmiddels in zowel Nederland als in de Verenigde Staten actief. House of Eléonore is in 2015 opgericht door serial entrepreneur Bernd Damme (26) en een internationaal team. Voor meer informatie: houseofeleonore.com.