Oris introduceert met veel plezier een versie met groene wijzerplaat van haar vintage-geïnspireerde Divers Sixty-Five. Het 42mm roestvrijstalen horloge is de opvolger van de veelgeprezen versie met blauwe wijzerplaat van hetzelfde horloge dat in de lente gepresenteerd werd op de Baselworld. Het horloge is leverbaar met een keuze uit vier verschillende banden.

Net als bij eerdere toevoegingen aan de Divers Sixty-Five collectie die in 2015 opnieuw gelanceerd werd, is dit nieuwe horloge een directe afstammeling van een van Oris’ eerste duikershorloges uit 1965. De jaren zestig vormden een belangrijk decennium voor de ontwikkeling en verbetering van duikapparatuur door mensen als Jacques Cousteau, Hans Hass en Christian J. Lambertsen. Betrouwbare instrumenten voor tijdwaarneming waren cruciaal bij het verkennen van de stille wereld onder water; en Oris was destijds een van de toonaangevende producenten van duikershorloges.

Oris designers hebben de look van het origineel met aandacht gemoderniseerd, met behoud van een aantal retrodetails, zoals de slanke belijning van de kast, de dunne lunette met 60- minutenschaal en een trapezevormig datumvenster.

Lees ook: Moderne traditie: Klassieke technieken in eigentijds horlogedesign van Oris

Tegelijkertijd biedt de Divers Sixty-Five alle verbeterde functionaliteit van een 21e-eeuws duikershorloge. De zwarte, met aluminium ingelegde lunette is in één richting draaibaar; het bolvormig geslepen saffierglas is voorzien van een anti-reflectie coating aan de binnenkant; en de wijzers en uuraanduidingen zijn gevuld met Super-LumiNova® in plaats van het tritium dat in de jaren 60 gebruikt werd. Binnenin de meerdelige roestvrijstalen kast tikt een automatisch Zwitsers uurwerk.

01-733-7720-4057-07-5-21-25fc-oris-divers-sixty-five_highres_6049

En nu heeft het horloge voor het eerst een diep zeegroene wijzerplaat. Dit geeft de Divers Sixty-Five niet alleen een nieuwe, frisse look, maar creëert tevens een sterk contrasterende achtergrond voor de uuraanduidingen, wijzers en nulmarkering op de lunette, die alle gevuld zijn met vintage gekleurde Super- LumiNova®; ontworpen voor goede afleesbaarheid onder water.

Met z’n vier verschillende banden is het horloge buitengewoon veelzijdig. De zwarte rubber band is een erfenis van het origineel uit 1960 en werd ook gebruikt voor de nieuwe Divers Sixty-Five van vorig jaar; de degelijke, geborstelde roestvrijstalen band is getrouw aan de stijl van die uit de jaren 60, compleet met de “rivets” die de schakels bijeen houden; de vintage geruwd lederen band verstrekt het horloge een prettig comfortabele look; en de retro, groen met zwarte stoffen NATO-band met verstelbare roestvrijstalen vouwsluiting is geheel in lijn met de huidige smaak.

Als finishing touch van de vintage look is de kastbodem voorzien van het historische Oris-schild – het embleem dat gedurende de jaren 60 het logo van de onderneming was.

De nieuwe Oris Divers Sixty-Five met groene wijzerplaat voegt een nieuwe dimensie toe aan een van de meest besproken duikershorloges in de business van de afgelopen twee jaar. Het horloge is verkrijgbaar vanaf oktober 2016 tegen een prijs van EURO 1.850 met lederen of stoffen band en EURO 2.050 met metalen band.

Lees ook: Oris’ nieuwste Williams horloge verenigt de pure power van Formule 1 met technisch horlogedesign