In het dorpje Alblasserdam werd dit expensieve superjacht getoond, het schip is 106 meter lang en krijgt masten van 60 meer hoog, zo meldt Quote. Het project, genaamd Y712, werd voor het eerst op de grote jachtwerf van Oceanco gepresenteerd aan het publiek. De boot is ontworpen door Nuvolari & Lenard en werd begeleid door Dykstra Naval Architects.

UPDATE: Bekijk nu ook de nieuwe dronebeelden van het schip.

Nadat het schip af is gebouwd en de imposante masten er op zijn gemonteerd wordt het overgedragen aan haar anonieme opdrachtgever. Een van de laatste superjachten werd verkocht aan de bekende Hollywood regisseur Steve Spielberg, die 200 miljoen euro neertelde voor zijn schip, Seven Seas. Jachten zoals deze zijn overigens ook te huur, maar dat loopt wel snel in de kosten.

Bekijk de rest van de fotos op de website van Super Yacht Times.

Lees ook: Allergrootste superjacht ooit in Oss te water gelaten bij Heesen Yachts (video)

foto: Super Yacht Times

foto: Super Yacht Times