Met 80 kilometer per uur over het water, gekoelde wijn aan boord, top kwaliteit speakers voor de ultieme geluidsbeleving en luxe Led verlichting in een kleur naar keuze die mee verandert met de muziek: dit en nog veel meer biedt de nieuwe Waterdream s-850 Speedster.

Deze, in Nederland met de hand gebouwde, sloep is volgens de bouwers de snelste ter wereld en de koning der sloepen. Uniek ontwerp en met oog voor detail en luxe.

wd_itf3637

 

Dutch Design
Het Nederlandse bedrijf Waterdream ontwikkelde de Speedster op basis van haar eerder gelanceerde zeer succesvolle model: de 850. De handgeschilderde, gelimiteerde Speedster – er worden er wereldwijd slechts vijf gemaakt – wordt uitgebracht in een unieke kleur blauw: die van het Pata Yamaha Official World Superbike Team. Deze exclusieve kleur wordt alleen gebruikt voor de racemotoren van Yamaha, die in dezelfde fabriek ontwikkeld worden als de Speedster.

wd_itf3758

 

Snelheid en luxe
De Speedster doet zijn naam zeker eer aan als de snelste sloep ter wereld: aangedreven met een 4,2 liter V6 4-takt Yamaha 300pk speedprop gaat de s-850 Speedster meer dan 80 km/u. Uitgebreid met automatische triltabs die de boot op iedere snelheid uitlijnen, zorgen voor extra stabiliteit, zodat je ook met meer snelheid van je – aan boord gekoelde – drinks & bites kan genieten. Naast een wijn-ijskast met een luxe glazen deur, heeft de Speedster met de hand gestikte lederen bekleding en wordt hij uitgevoerd met een zeer hoogwaardig licht- en geluidssysteem.

wd_itf3688

Features
Het Nederlandse bedrijf Waterdream werd in 2012 opgericht door Bernhard van Oranje en staat bekend om haar handgemaakte aluminium boten van hoge kwaliteit, met oog voor detail. Zo heeft de s-850 Speedster een stuurwiel van koolstofvezel en carbon, met een afmeting van 110 centimeter, iets dat nog nooit eerder in een sloep werd gebruikt. Ook zijn er geen handvatten op de motorkap te vinden, waardoor deze perfect als comfortabel zonnedak kan fungeren. Ledverlichting – van het succesvolle bedrijf Bleu nLed en bedacht en ontwikkeld door het prestigieuze Wakersdelight – in onder meer de onderbanken, bij de stuur- en buddyseat én onder water zorgt voor een extra luxe uitstraling. De verlichting kent verschillende kleuren en kan mee veranderen op de beat van de muziek.

wd_itf3904

 

De ultieme geluidsbeleving
Belangrijk voor de Speedster is het creëren en bieden van de ultieme geluidsbeleving aan boord, waarvoor Rockford Fosgate en Pim Temsen tekenden. Dat het geluid van ongekend niveau is, bewijzen de zes speakers, twee sub woofers, meer dan 3000 watt en een dipcomputer die de muziek gelijkmatig over de boot verdeelt.

Bernhard van Oranje: “Ondanks dat we het onderwaterschip van de s-850 hebben gebruikt, is de s-850 Speedster verder volledig nieuw. Bij de bouw waren meer dan 25 mensen betrokken en het laat echt zien waarom Nederland hét botenland is. We zijn super trots dat we het Racing DNA van Yamaha op het water waarmaken met de allersnelste sloep ooit. En dat dan ook nog met alle luxe aan boord die je je kunt bedenken.”

wd_itf3857

Enkele andere technische specificaties:

 • »  Yamaha V6 4-takt, 300pk, 4,2 liter
 • »  De bezinetanks hebben een inhoud van ongeveer >300 liter
 • »  Automatische trimtabs die de boot op iedere snelheid uitlijnenen zorgen voor extra stabiliteit
 • »  Speciale luchtinlaten bij de motor die zorgen voor voldoendeluchtaanvoer
 • »  12 volt in de cabin (2x), 12 volt/usb in de buddyseat
 • »  Neosil-coating op het onderwaterschip (een dubbel steppedhull), een speciale gladde lak waardoor de topsnelheid met >3 km/u is verhoogd
wd1

Andere designspecificaties:

 • »  Analoge klokken, weggewerkt in speciaal gemaakte en afgelakte RVS-buizen. De enige meters in het zicht zijn de snelheids-, toerental-, trim- en benzinemeters
 • »  De stuurconsole heeft plaatsgemaakt voor een stuurbuis van aluminium die gepolijst is en daarna afgelakt
 • »  Patrijspoorten in getint
 • »  Door de ronding van de cabine is de binnenruimte in denok met 15 centimeter toegenomen, het luik wordt met lederen riemen vastgemaakt
 • »  Handgebouwde en in hoogte verstelbare klaptafel dieook inclusief voet in de bank opgeborgen kan worden.
 • »  Toilet
 • »  Espresso machine
 • »  Met de hand gestikte lederen bekleding

De Waterdream s-850 Speedster is verkrijgbaar op aanvraag en kan sinds oktober 2016 geproduceerd worden. De verkoopprijs is vanaf € 190.000,- en wordt geïntroduceerd op de Masters of LXRY 2016.

Lees er meer over op www.waterdream-boot.nl

screenshot_20161112-011326