Als u echt toe bent aan een momentje quality time met uw beste vriend(in), moeder, zus of broer dan kunnen we niks beters aanraden dan een afternoon tea op een van deze locaties. Onder het genot van heerlijke scones met clotted cream en jam en diverse theesoorten kunt u weer helemaal bijpraten over het leven. Dit zijn volgens ons de 6 beste locaties voor high-tea in Amsterdam.

High Tea bij Intercontinental Amstel Hotel

High Tea bij Intercontinental Amstel Hotel

1) Amstel Hotel

Onder het genot van een exclusief kopje thee in de serre van het InterContinental Amstel Amsterdam Hotel met uitzicht over de prachtige Amstel, dat is voor ons het absolute toppunt van genieten. De afternoon tea van het Amstel Hotel is uiterst klassiek Engels en zet wat ons betreft de maatstaf voor een luxueuze high tea ervaring. Bezoekers van de high tea kunnen rekenen op een culinair festijn dat wordt omlijst door een selectie van vier uitgelezen theeën en vier begeleidende gangen die beginnen met hartig en eindigen met zoet. Dit alles wordt alleen nog maar beter als u zich bevindt in de grandeur van het Amstel Hotel.
Professor Tulpplein 1

Conservatorium Afternoon Tea

Conservatorium Afternoon Tea

2) Conservatorium Hotel

De high tea van het Conservatorium Hotel mag absoluut niet ontbreken aan dit Luxe Lijstje. Hier wordt u in de watten gelegd met vier gangen van de verrukkelijke lekkernijen geserveerd met thee naar keuze. Maar ook zeker een glas met bubbels mag niet ontbreken om de gelegenheid extra bijzonder te maken. Er valt te kiezen uit de traditionele of de nieuwe Oude Meesters high tea. Deze zijn geïnspireerd op de stillevens van het Rijksmuseum en bereid met echte oerhollandse ingrediënten, zoals haring op roggebrood en scones met boerenjongens room.
Van Baerlestraat 27

De lounge van The Grand

De lounge van The Grand

3) Sofitel Legend The Grand

Sofitel Legend The Grand Amsterdam is een magnifiek vijfsterrenhotel en beschikt over een beeldige binnentuin waar u ook midden in het centrum van Amsterdam geheel tot rust kan komen. Dit is in de zomermaanden een echte aanrader, maar in de wintermaanden is het zeker geen straf om in het sterrenrestaurant Bridges te genieten van de afternoon tea. U wordt verwelkomd met traditionele thee van het huis Newby Teas en eventueel met een glas Champagne. De Afternoon Tea bestaat verder uit een etagère met allerlei heerlijkheden zoals de traditionele scones uit eigen bakkerij geserveerd met jam en – zoals het hoort – de echte clotted cream uit Devonshire.
Oudezijds Voorburgwal 197

wa_peacockalley04_745x269_fittoboxsmalldimension_center

Peacock Alley in het Waldorf Astoria Amsterdam

wa_afternoontea01_3_745x269_fittoboxsmalldimension_center

4) Waldorf Astoria Amsterdam

De afternoon tea van het Waldorf Astoria  wordt geserveerd in de Peacock Alley en is een uiterst klassieke variant. Met de luxe die we van het Waldorf gewend zijn kan er uiterst worden genoten van de Afternoon Tea die dagelijks wordt geserveerd 15:00-17:00 uur. Na het eerste glas champagne worden de twee gangen opgediend, een hartige en een zoete gang die met bijpassende theesoorten worden geserveerd. Een aantal iconische gerechten van De Librije worden geserveerd zoals de bekende lolly van eendenlever, dit maakt de luxe ervaring helemaal compleet.
Herengracht 542-556

The Tearoom van The Duchess

The Tearoom van The Duchess

5) The Duchess

In het centrum van Amsterdam is The Duchess een absolute top locatie voor afternoon tea. Met een divers aanbod aan heerlijke theesoorten en hapjes is een high tea bij The Duchess snel een succes. In de sfeervolle ambiance van de grandioze zaal kunt u genieten van bijvoorbeeld een wellington met kip, ei met truffel of een klassieke sandwich met zalm. Naast de thee raden we u ook zeker aan om te genieten van een glas champagne op deze locatie.
Spuistraat 172

High Tea van Tassenmuseum Hendrikje

High Tea van Tassenmuseum Hendrikje

6) Tassenmuseum Hendrikje

Hier wordt een bijzondere Fashion High Tea geserveerd in sfeervolle 17e en 18e eeuwse stijlkamers in het restaurant van Hendrikje. De High Tea begint met een glas prosecco en wordt vervolgd door verschillende theesoorten, amuses, English pie en scones met clotted cream en jam. Om het af te ronden wordt er een bijzondere Chanel vanillecake en Moschino passievruchtenbonbons geserveerd.
Herengracht 573, Van Baerlestraat 27

Lees ook: Luxe Lijstjes: 8 Seafood Restaurants in Amsterdam met Fantastische Kaviaar, Oesters en Kreeft