Chivas Regal presenteert Chivas Regal Ultis, de eerste blended malt whisky van het whisky huis. De exclusieve whisky is een eerbetoon aan vijf generaties Master Blenders en bevat daarom slechts vijf zeldzame signature single malts uit de historie van het merk. De whisky’s zijn afkomstig uit de Speyside in Schotland, de meest populaire regio voor whisky productie. Samen creëren ze een luxe whisky met een complexe smaak, een gouden kleur en een rijk aroma. De Chivas Regal Ultis is vanaf 13 december 2016 voor €149,99 verkrijgbaar in Nederland.

Voor Chivas Regal Ultis is gekozen voor de single malts Strathisla, Longmorn, Tormore, Braeval en Allt A’bhainne. Deze zijn handmatig geselecteerd door een team van blenders. Van de miljoenen vaten die zijn opgeslagen bij Chivas Brothers, is minder dan 1% gebruikt om Chivas Regal Ultis samen te stellen. Elk vat is traditioneel met de neus beoordeeld om de superieure kwaliteit van Chivas Regal Ultis te bewaken. Daarnaast zorgt de distillatie in koperen ketels voor het zachte en royale karakter van Chivas Regal Ultis.

Colin Scott, Chivas Regal Master Blender: “Ik ben trots één van de vijf Chivas Regal Master Blenders te zijn die zich de bekende Chivas stijl meester heeft weten te maken. Met Chivas Regal Ultis hebben we de essentie van onze whisky’s samengebracht. De frisheid van Tormore contrasteert met kruidige warme tonen van Allt A’Bhainne, wat in balans wordt gebracht met de romigheid van Longmorn. De bloemige stijl van Braeval vult de fruitige zoete smaak van Strathisla perfect aan, wat zorgt voor een complexe en rijke blended malt Scotch whisky”.

Design van de fles
Er is bijzondere aandacht geschonken aan het design van de fles, passend bij de exclusiviteit van de whisky. De fles maakt impact met een slanke vorm en tijdloos in goud/champagne ingelegd wapen. De vijf namen van de Master Blenders sieren op het label en de sluiting bevat een zogenaamde pen-clip voorzien van 5 ringen in een opvallende V-vorm, het Romeinse symbool voor vijf.

Smaaknotities
De vijf signature single malts brengen ieder hun eigen karakter met zich mee en creëren samen het zachte en rijke karakter van Chivas Regal Ultis.

Neus: Aroma’s van rijpe peer en rode appels met hints van kaneel, karamel en honing.
Smaak: Subtiele tonen van vanille, mandarijn en abrikozen, met een achtergrond van zachte karamel, kruidnagel en gember.
Afdronk: Een volle afdronk, lang met een vleugje kruidigheid, leidend tot een exceptioneel rijke ervaring. 

Kijk voor meer informatie over Chivas Regal Ultis of the Chivas Regal Essence campagne op www.chivas.com/Ultis