Een zwarte avantgardistische Breitlight® kast, een wijzerplaat met cijfers in een aeronautisch lettertype en een automatisch exclusief Breitling 24-uurs kaliber: uit alle eigenschappen van de gelimiteerde Avenger Hurricane Military blijkt dat we te maken hebben met een zeer serieus tijdinstrument gemaakt door meesterhorlogemakers.

Over de nieuwe versie van deze chronograaf kan alleen in superlatieven worden gesproken. In deze gelimiteerde oplage van 1.000 stuks heeft Breitling de zwarte wijzerplaat voorzien van fluorescerende wijzers en cijfers in een enigszins gepatineerd geel-beige. Dit herinnert aan de instrumenten die het merk van de jaren ’40 tot en met ’60 maakte – een eerbetoon aan Breitlings lange traditie op aeronautisch en militair terrein. Maar hoewel hiermee de indruk wordt gewekt dat de Avenger Hurricane Military al een aantal missies heeft volbracht, toont dit horloge zich met name voorbereid op huidige en toekomstige uitdagingen.

Breitling heeft gekozen voor een indrukwekkende 50m Breitlight®, kast een exclusief hightechmateriaal dat 3,3 keer lichter is dan titanium en 5,8 keer lichter dan staal en toch aanzienlijk harder. Daarnaast heeft dit materiaal opmerkelijke kwaliteiten zoals een uitzonderlijke weerstand tegen krassen, corrosie, biedt het thermische stabiliteit én is het anti-magnetisch en anti-allergeen. Deze ultralichte en robuuste constructie (waterbestendig tot 100 m/330 ft) is voorzien van een beschermende versteviging aan weerszijden, rijders op de draaibare lunette en drukkers en een kroon met antislipgreep voor optimale bediening, zelfs met handschoenen aan.

Voor betrouwbare en accurate tijdregistraties van indrukwekkende prestaties wordt de Avenger Hurricane Military aangedreven door het Breitling Caliber B12, een chronograafuurwerk met automatische opwinding dat de tijd weergeeft in een  originele 24-uursaanduiding zoals gebruikt door militairen en piloten, en waarvan de chronometer is gecertificeerd door het COSC (Swiss Official Chronometer Testing Institute) een bewijs van superieure precisie. De leesbaarheid van de 24 uurs cijfer-en de chronograafaanduidingen zijn geïnspireerd op een sjabloonlettertype uit de luchtvaart. De afleesbaarheid wordt nog verbeterd door een stevig, tweezijdig ontspiegeld saffierglas.

Lees ookNederlandse introductie Breitling Exospace B55 Connected met Andre Kuipers bij Ace Juweliers

De exclusieve band biedt ook een combinatie van comfort en robuustheid dankzij het zwarte rubber aan de zijkant en achterzijde en een Military bovenkant in kakikleur met ton-sur-ton-stiksels.

Uurwerk: Breitling Caliber B12, officieel chronometer gecertificeerd door het COSC, automatische opwinding, hoge frequentie (28.800 vibraties per uur), 47 jewels. Meer dan 70 uur gangreserve. Chronograaf nauwkeurig tot 1/4 van een seconde; 30 minuten en 12 uur tellers. Kalender. Kast: Breitlight® (gelimiteerde oplage van 1.000 stuks). Waterbestendig tot 100 m (330 ft). Schroefkroon. In één richting draaibare lunette. Bolgeslepen saffierglas, aan weerszijden ontspiegeld. Diameter: 50 mm. Wijzerplaat: Black Volcano. Band: Military rubber.