Terug in 1930 vroeg Ettor Bugatti iets ongewoons aan zijn ingenieurs: namelijk het bouwen van een jacht. Toen het schip klaar was noemde Ettor het unieke schip naar zijn dochter, Niniette. Nu, 87 jaar later is Palmer Johnson begonnen met het ontwikkelen van een gloednieuwe boot onder dezelfde naam: de Bugatti Niniette 66 Yacht.

De naam is echter het enige wat dit nieuwe exemplaar zal delen met het origineel. Met een lengte van 66 voet (ong. 20 meter), heeft dit jacht 1.000PK met de 16,2 liter Man V8 motor die met 80KM per uur over het water zal vliegen. Maar er is natuurlijk meer aan boord dan alleen snelheid. Het schip wordt met de beste materialen afgewerkt, waaronder leder en carbon. De inzittende kunnen genieten in het bubbelbad of bij het vuurtje gaan zitten met een champagne bar ter beschikking.

Er zullen slechts 66 exemplaren worden ontwikkeld die als zoete broodjes over de toonbank zullen gaan voor $2,2 miljoen.

Ga naar de site van Palmer Johnson voor meer informatie.

Lees ook: Oceanco onthult 120-meter lang superjacht Amara