De Time Collection is een nieuwe collectie van speciale Louis XIII edities, geïnspireerd door de fascinerende geschiedenis van het Cognac merk. 1874 is het natuurlijke beginpunt van de Louis XIII legende. In dit jaar creëerde Paul-Émile Rémy Martin de illustere cognac door de oudste en meest exclusieve eaux-de-vie uit de Grande Champagne regio te mengen. In de ‘THE ORIGIN – 1874’ editie wordt de klassieke cognac gepresenteerd in een speciale fles en verpakking, gebaseerd op het originele Koninklijke karaf dat model stond voor de eerste Louis XIII flessen.

Het verhaal achter Louis XIII
Paul-Émile Rémy Martin’s eerste creatie in 1874 is natuurlijk een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Louis XIII, maar het verhaal begint eigenlijk al veel eerder – in 1569 om precies te zijn. Tijdens de slag bij Jarnac verloor een Koninklijke soldaat zijn metalen veldfles. Deze fles werd 200 jaar later door een boer op zijn land gevonden en de kenmerkende punten en ‘fleur-de-lys’ ornamenten inspireerde Paul-Émile om een fles te ontwerpen. De fles was zo bijzonder dat hij besloot dat deze gevuld moest worden met iets héél speciaals – een mix van de oudste eaux-de-vie uit zijn kelders van enkel de beste Champagne producten. Louis XIII werd geboren.

De fles
De speciale “THE ORIGIN – 1874” fles is gebaseerd op de Koninklijke karaf en vervaardigd uit puur Saint-Louis kristal. In plaats van de gangbare 10 punten, heeft deze speciale versie er dertien. De kurk is niet zoals gewoonlijk een fleur-de-lys, maar een mondgeblazen reproductie van de originele versie die Paul-Émile gebruikte in de vorm van een omgekeerde, met punten versierde, karaf. De hals van de fles en het fleur-de-lys medaillon hebben dit maal een opmerkelijk champagne-gouden kleur. De naam van de editie is hand gegraveerd op elke fles.

De verpakking
De fles wordt gepresenteerd in een speciale goudkleurige doos met een subtiel geweven motief. Dit motief en de rode
randen zijn geïnspireerd door de rieten manden waarin de oorspronkelijke flessen werden verpakt. Ook de metalen pin die als slot functioneert verwijst naar het originele sluiting mechanisme. In de verpakking is ook een luxueus boekwerk bijgesloten dat het verhaal van Louis XIII verteld in drie talen – Engels, Frans en Mandarijns.

Over LOUIS XIII Cognac

Vier generaties keldermeesters werken meer dan 100 jaar aan elke fles: Louis XIII is een eeuw in een fles. Sinds zijn oprichting in 1874, mengen ze de beste en oudste eaux-de-vie uit de kelder van Louis XIII. Vandaag de dag is Baptiste Loiseau verantwoordelijk voor de nalatenschap, zodat ook zijn opvolgers over 100 jaar de beste cognac kunnen garanderen. Louis XIII mengt zorgvuldig tot 1200 eaux-de-vie, volledig gewonnen uit Grande Champagne, de voornaamste cru uit de regio Cognac. De kristallen flessen worden al generaties lang mondgeblazen door meesterambachtslieden. De smaak van Louis XIII roept associaties op met mirre, honing, gedroogde rozen, pruimen, kamperfoelie, sigarendozen, leer, vijgen en passievrucht. Louis XIII is een aroma. Het aroma van tijd.

Over het Conservatorium Hotel
Het Conservatorium Hotel Amsterdam is gehuisvest in het beroemde gebouw van het voormalige Sweelinck conservatorium. Het interieurconcept van het hotel is, net als de rest van het hotel, gerealiseerd door de bekroonde Italiaanse meubel- en interieurontwerper Piero Lissoni. Het Conservatorium Hotel herbergt 129 kamers en beslaat acht verdiepingen. Daarnaast beschikt het hotel over een Akasha Holistic Wellbeing Center en diverse vergader- en ontvangstruimten en geeft de gevierde Nederlandse chef-kok Schilo van Coevorden vorm aan Tunes Restaurant & Bar by Schilo. Het Conservatorium Hotel maakt onderdeel uit van de geheel nieuwe internationale hotel collectie The Set, waartoe ook Hotel Café Royal, Regent Straat London en Hotel Lutetia, Rive Gauche Paris behoren.

www.conservatoriumhotel.com

Verkrijgbaarheid en prijs Louis XIII de Rémy Martin Time Collection
Louis XIII Time Collection – The Origin 1874 is in Nederland als gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij Drankenboutique in Rotterdam voor €5000.

Meer informatie 

www.louis-xiii.com

Fotocredits: Kirsten van Santen