Een penthouse als dit biedt een nauwelijks te omschrijven woonervaring. En daar komen dan ook nog het landhuis waar het in gesitueerd is alsmede de kwaliteit van de gebruikte materialen bij. Rust, ruimte, in alle opzichten onvergelijkbare materialen, veiligheid, de sfeer van toen, techniek en comfort van morgen. Woorden schieten hier te kort. Beelden komen iets meer in de buurt van het gevoel van daar zijn, daar wonen en leven…….. 

Ruim 1700 m3 in chique stijl vormgegeven woongenot: 8 kamers waaronder 5 riante slaapkamers, 5 badkamers en een TV-room. Een keuken en een geklimatiseerde wijnkamer. In de gemeenschappelijke tuin een zwembad en een poolhouse met sauna en gym.

Aan de westkant van Laren, waar de Drift eindigt en Steenbergen begint, ligt op een bijzondere lokatie in Laren landgoed Larendael. Midden in een prachtig stuk bos op enkele minuten van het centrum van Laren op een uniek gelegen en volledig omheinde en beveiligde kavel van ca. 1.2 hectare. Op deze absolute droomlokatie realiseerde de befaamde villabouwer Vlassak-Verhulst een landhuis met vier zeer exclusieve appartementen en een zo mogelijk nog exclusiever penthouse. In de kelder riante privé-garages voor meerdere auto’s.

Ruim 11.000 m2 weldadig groen, rust en privacy alsmede veiligheid.
Landhuis Larendael wordt omgeven door een park waarvan het ontwerp prachtig aansluit op het tot het landgoed behorende deel van het omliggende bos. In dit gemeenschappelijke park liggen een zwembad met naastgelegen poolhouse met kleedruimte, douche, toilet en een fitnessruimte met openslaande deuren naar het aan het zwembad gelegen terras. Bestaande prachtige oude bomen zijn zorgvuldig bewaard gebleven en zorgen in het ontwerp van het park mede voor de unieke sfeer van een eeuwenoud landgoed. Prachtige wandelpaden maken het geheel compleet. Het uitzicht vanuit het penthouse is aan alle zijden dan ook onweerstaanbaar mooi.


Het penthouse: ruim 508 m2 onvergelijkbaar woongenot.
De lift brengt u comfortabel vanuit de parkeergarage direct tot in uw penthouse op de tweede verdieping. Evenzo vanuit de ontvangsthal op de begane grond. Neemt u de trap dan komt u – net als met de lift – rechtstreeks in uw penthouse uit. Nog één trap hoger en u bent op het “dakterras” van ca. 500m2. Vanuit de lift rechts de slaap/werkkamer die door de separate ligging en de combinatie met de badkamer ook geschikt is voor bewoning door bijvoorbeeld een au-pair of zorg/personeelsruimte. Links van de lift een ruime gang die eindigt in dubbele deuren naar een ruimte waar living en keuken in elkaars verlengde liggen, gescheiden door een naar het keukendeel gerichte open haardpartij. Midden in de 22 meter lange ruimte een grote raampartij met schuifdeuren naar het pal op het zuiden gelegen terras van ruim 33 m2 dat een adembenemend uitzicht op park en omgeving biedt.
Vanuit de living is de TV-kamer bereikbaar. In de wand die de living en de TV-kamer scheidt een open haard.

De keuken is voorzien van een imposant kookeiland. In het verlengde daarvan ligt de ingang van de bijkeuken, een ruimte die met de naam ‘bijkeuken’ geen recht gedaan wordt. Het is meer afgescheiden deel van de keuken waar zich de nodige – state-of-the-art – apparatuur bevindt. Naast de bijkeuken – tussen kookeiland en open haard – ligt de ingang van een ruimte die zich wellicht het best laat omschrijven als een ‘walk-in-closet’ voor drank en wijn. In deze ruimte bevindt zich ook een wijn-klimaatkast.


Doordachte indeling.
Terug naar de gang via de dubbele verdiepingshoge deuren. Halverwege de gang een ‘kruispunt’ met een tweede gang die de links en rechts gelegen kleedkamer, slaapkamers, badkamers en het gastentoilet ontsluit. Daarbij ligt het gastentoilet – heel doordacht – op het kruispunt van de twee gangen. Ook de andere vertrekken zijn optimaal in het penthouse gesitueerd, waarbij de slaapvertrekken aan de koele noordkant liggen.


Materiaal en afwerking van buitencategorie.
Wandafwerking, vloeren, betimmeringen, inbouwkasten, badkamerinrichtingen en sanitair, keukeninrichting, hang- en sluitwerk, het is allemaal van absolute topklasse. Evenals de afwerking!Een penthouse van de buitencategorie.
De lokatie, de omgeving, het prachtige park, architectuur en bouw van het landhuis, de meer dan ruime garage, de extra’s als zwembad, gym en sauna en de indeling, materialisatie en die ruimte die het penthouse biedt, rechtvaardigen de kwalificatie ‘van buitencategorie’ volledig.

Voor verdere informatie klikt u hier verder naar de website van Voorma & Walch Makelaars in het Gooi.