Het Nederlands/Australische fietsenmerk Lekker Bikes lanceert de Amsterdam Elite – het meest geprezen model in Sydney en Melbourne – eindelijk in Nederland. Robuust, stijlvol en snel – de Elite is absolute klasse! 

Amsterdam Elite

Veel Lekker riders wonen in de kustgebieden, zeker rondom Melbourne en Sydney. Mede dankzij de feedback van deze groep is de Amsterdam Elite ontstaan. De Elite is het absolute topmodel binnen de Amsterdam Series én binnen de gehele Lekker Bikes collectie. Het Lekker design team is altijd opzoek naar slimme oplossingen, gecombineerd met waardevolle feedback van klanten, om zo tot een stijlvol en functioneel ontwerp te komen.

De Elite Series is dan ook de ultieme combinatie tussen elegant, innovatief en duurzaam design, en dat maakt deze stadsracer de ideale fiets om elke metropool mee te bedwingen.

High-end features

Ontwikkeld op basis van een fixie-bike geometrie en uitgevoerd in exclusieve Space Blue uitvoering komt de Amsterdam Elite fiets in verschillende variaties en met de volgende features:

Gates Belt Drive

Alle Amsterdam Elite modellen hebben geen traditionele ketting, maar maken gebruik van een duurzame kunststof aandrijfriem: de Gates Belt Drive. Dit is dezelfde aandrijfriem als een Harley Davidson motor. Niet alleen gaat deze alom geprezen riem langer mee dan een ketting, hij heeft tevens geen smering nodig, is zo goed als onderhoudsvrij, geruisloos en zorgt voor een heel soepele overbrenging.

NuVinci N330 versnellingsnaaf

De Amsterdam Elite is verkrijgbaar in drie verschillende versies qua versnellingen: single speed, 3-speed en NuVinci. De NuVinci N330 versnellingsnaaf is nieuw op de markt en zorgt voor een naadloos schakelsysteem. Je hoort en ziet niks veranderen bij het schakelen en het aantal ‘standen’ is virtueel oneindig.

Verkoopinformatie

Prijzen van de Amsterdam Elite fietsen variëren van 598 euro voor de Single Speed tot 1.098 euro voor de NuVinci variant. De fietsen zijn verkrijgbaar voor uitleen of een testrit. Check hier de website van Lekker Bikes.