Audemars Piguet is één van ’s werelds meest premium horlogemerken. Het merk uit Le Brassus heeft voornamelijk veel bekendheid verworven door hun iconische Royal Oak. Een creatie die – net als de Nautilus van Patek Philippe – uit de pen van Gerald Genta komt. Mede door deze iconische patrijspoort vorm heeft het horloge vrij snel een toonaangevende plek binnen de horlogerie verworven. In 1993 creëerde Audemars Piguet een sportievere interpretatie van de Royal Oak. Deze kennen we inmiddels als de Royal Oak Offshore. Een horloge dat binnenkort z’n 25-jarige bestaan viert.

Audemars Piguet

Het merk is voor velen de ultieme top wanneer het aankomt op een klassiek, stijlvol horloge. De Royal Oak Offshore is er voor de mensen die de tijdloze vormen van de Royal Oak ambiëren, maar met een hedendaagse twist erin. Het is niet geheel onverwacht dat de Offshore het daarom ook zo goed doet. Natuurlijk, puristen zullen zeggen dat er maar één echte klassieke Royal Oak bestaat, maar deze mag er ook wezen.

Audemars piguet royal oak offshore 25 anniversary Pure Luxe

Speciaal voor het 25-jarig bestaan het Audemars Piguet besloten om een drietal nieuwe Royal Oak Offshore horloges te introduceren. Het model heeft tot op heden maar liefst verschillende 120 varianten gehad en dit zijn daar dus weer drie nieuwe interpretaties voor. Zoals we gewend zijn van de Royal Oak Offshore zullen we een self-winding chronograaf zien. Welke is gemaakt van stainless steel en een blauwe wijzerplaat, kroon en pushers heeft. Daarnaast worden er twee Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph modellen geïntroduceerd.

Audemars piguet royal oak offshore 25 anniversary Pure Luxe

De Tourbillons hebben beiden een zeer futuristische wijzerplaat en zijn geïnspireerd op voorgaande Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph modellen. Zoals te zien zullen de horloges ontwikkeld worden in RVS en in 18-karaats rosé goud. Een enorm moderne aanpak van een – in essentie – zeer klassiek horloge. Een ander verschil ten opzichte van voorgaande modellen, is het feit dat de pushers en de kroon van de Tourbillons gemaakt zijn van keramiek. Hoe dan ook, het zijn weer drie zeer mooie, kwalitatief hoogwaardige horloges. Ze zullen waarschijnlijk zonder al teveel moeite een nieuwe eigenaar vinden.

Audemars piguet royal oak offshore 25 anniversary Pure Luxe