Dat Harry Potter een interessante franchise is, dat moge duidelijk zijn. Nog steeds trekken de films en de boeken veel aandacht en wordt er volop gespeculeerd over een eventueel vervolg of een zogenaamde spin-off. Dat de jonge tovenaar en alles wat ermee te maken heeft een schare die-hard fans heeft, dat werd recentelijk bewezen. Een van de eerste exemplaren van het boek ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ werd bij Bonhams verkocht voor een ruime €120.000.

Harry Potter en de Steen der Wijzen

De verkoop van dit boek vond plaats tijdens het Fine Books and Manuscripts event van Bonhams in London. Het boek werd geveild met een geschatte opbrengst van ongeveer €35.000 de veiling in gebracht. Dit bedrag werd dus ruimschoots overschreden. Er zijn meerdere aspecten die eraan bijgedragen hebben dat het boek meer waard bleek te zijn dan de schatting.

Zo bevat het boek de tekst ‘For Meera, Donnie, Nastassia and Kai, with lots of love from Jo’. Het blijkt zo te zijn dat de dochters van zowel J.K. Rowling als Meera op dezelfde kinderafdeling van het ziekenhuis lagen. Tevens is het boek een van de eerste edities die door de uitgever aan J.K. Rowling geschonken werden.

harry potter boek steen der wijzen Pure Luxe

Volgens de supervisor van deze specifieke veiling, Matthew Haley, was het een samenloop van omstandigheden. De goede conditie van het boek, het feit dat het een van de eerste exemplaren is én de persoonlijke tekst maken het zo begeerlijk. Het blijkt zo te zijn dat Harry Potter boeken op veilingen altijd goed geld opbrengen. Dat bewijst deze editie van de Steen der Wijzen met overtuiging.

Bron: Luxurylaunches