De BMW Z8 is altijd een auto geweest voor puristen. Hij heeft z’n faam voornamelijk verworven door het innovatieve karakter en de vooruitstrevende design-esthetiek. De auto heeft voor verzamelaars van youngtimers een hoge waarde. Daarnaast is de auto bekend vanwege het feit dat het een van James Bond’s weinige uitstapjes naar een ander merk dan Aston Martin was. Hoe dan ook, de tweezitter heeft beslist z’n charme en dat wordt gewaardeerd. Onder andere door wijlen Steve Jobs, wiens Z8 binnenkort onder de hamer zal gaan.

Steve Jobs’ Z8

Dat Steve Jobs een auto als deze zou bezitten is niet geheel verrassend. Wetende dat hij met Apple dezelfde innovatieve focus had als die van BMW ten tijde van het uitbrengen van de Z8, is het een gouden combinatie. Ingewijden weten te vertellen dat – ondanks dat Jobs nooit een enorme autofreak is geweest – hij altijd een voorliefde heeft gehad voor Duitse motorvoertuigen. Zo had hij verscheidene BMW motoren en Mercedes SL’s. Deze Z8 werd geproduceerd op 1 april 2000 en afgeleverd op 6 oktober van dat jaar.

BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe

Volgens de officiële data was dit de 85e Z8 die geproduceerd werd volgens U.S. specifications en de 65e auto die voor een klant bestemd was. We kunnen stellen dat Jobs er dus redelijk vroeg bij was om zijn exemplaar te bemachtigen. Vanaf de eerste keer dat de auto van de band afrolde tot op heden staan er slechts een kleine 25.000km op de teller. We kunnen stellen dat de auto dus amper is ingereden. De auto is altijd onderhouden bij officiële BMW onderhoudspunten, iets wat voor verzamelaars natuurlijk een belangrijk punt is. Daarnaast heeft hij tot op heden drie maal van eigenaar verwisseld, waarbij de tweede en vierde eigenaar één en dezelfde persoon zijn. Deze had namelijk spijt van de verkoop van z’n Z8 en hield het slechts 18 maanden vol, alvorens de auto weer terug te kopen.

Deze unieke Z8 zal op 6 december aanstaande geveild worden door RM Sotheby’s in hun New York Icons veiling. Verwacht wordt dat de tweezits sportwagen een opbrengst zal genereren tussen de $300.000 en $400.000. We zijn benieuwd hoe de veiling zal verlopen.

BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s