Wij Nederlanders zijn gek op fietsen. Het wordt ons met de paplepel ingegoten en als de luiheid en ’t weer ons niet parten speelden, zouden we praktisch alles op de fiets doen. Fietsen is het soort lichamelijke inspanning dat iedere Nederlander een Nederlander maakt. Toeristen refereren vaak naar ons kikkerlandje als ‘het land waar iedereen fietst’. Niet geheel zonder reden natuurlijk. Speciaal daarom gingen wij op zoek naar de ultieme tweewieler voor fietsend Nederland.

The Beverly Hills Edition

Fietsen is niet zomaar een activiteit. Het gaat erom dat je ontspant/inspant en dit alles doet met een heel groot gevoel voor stijl. Om je daarbij te helpen hebben we deze fabuleuze mountainbike voor je. Het is niet zomaar een mountainbike natuurlijk – dit exemplaar is vervaardigd van 24-karaats goud en afgewerkt met saffieren en alligator-leder. Het is dus de meest luxueuze fiets die je maar kunt bedenken.

The House of Solid Gold Mountainbike The Beverly Hills Edition Pure Luxe

Genaamd ‘The Beverly Hills Edition’ is dit de ultieme mountainbike om de show te stelen. Hij komt op een set wielen die een stuk forser zijn dan we gewend zijn en verder oogt de fiets redelijk simplistisch. Toch heeft de ontwikkeling van deze fiets maar liefst 750 uur gekost en zullen er – mede vanwege exclusiviteit – maar 13 stuks gemaakt worden van die gouden spektakel.

Iedere fiets heeft een gouden laag van 24 karaat die door middel van electroplating aan het frame is gehecht. Om exclusiviteit te waarborgen zal iedere fiets genummerd worden, de gegraveerde handtekening van de artiest in ’t frame hebben staan én volledig naar wens van de consument aangepast worden. Daarnaast komt de fiets dus met een alligator-lederen zadel, een bidon omhuld met stingray-leder en een badge van ‘The House of Solid Gold’ die bestaat uit 500 gouden saffieren en 600 zwarte diamanten.

The House of Solid Gold Mountainbike The Beverly Hills Edition Pure Luxe

Het is dus absoluut een van de meest luxueuze fietsen die ons oog ooit gezien heeft. Dit mag ook wel, want wil je eigenaar zijn van deze gouden tweewieler, dan zal je maar liefst $500.000 neer moeten tellen. Omgerekend komt dat neer op zo’n €422.000 – een aardige zak geld. Je hebt dan wel een one-of en ’t maakt fietsen een stuk vermakelijker. Ons advies is wel om deze fiets niet zomaar ergens neer te zetten – niet geheel vreemd uiteraard.

Bron: The House of Solid Gold