Heesen Yachts uit Oss is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van luxe jachten. Het Nederlandse bedrijf verrast ons met de ene na de andere statige creatie. Hun laatste project ‘Project Alba’ heeft inmiddels een eigenaar gevonden en is officieel omgedoopt tot VanTom. In het bijzijn van de eigenaars en de het voltallige personeel van Heesen Yachts is het 50-meter lange superjacht officieel genaamd. 

 Heesen Yachts VanTom

Heesen Yachts bouwt als sinds 1978 de meest prestigieuze jachten. Vaartuigen die, naast ongekend luxe, ook enorm futuristisch zijn. De VanTom – voorheen dus Project Alba – is met zijn 50 meter aluminium beslist niet de grootste uit hun vloot. Toch, wanneer je het jacht ziet valt je mond open van verbazing. Het project werd in eerste instantie gewoon vormgegeven als zijnde een jacht met mogelijkheden. Na zes maanden in het proces heeft het jacht nu dus een eigenaar gevonden.

Heesen Yachts project alba VanTom Pure Luxe

De eigenaar en z’n vrouw hebben nauw samengewerkt met Francsesco Paszkowksi, Margherita Casprini en de engineers van de werf in Oss. Mede daardoor zijn ze in staat geweest om een interieur vorm te geven dat hun leven en visie weerspiegelt. In eigen woorden: ‘een plek waar we in privé-sfeer kunnen genieten van alle comfort en rust’. Het interieur is volledig op maat gemaakt door de houtbewerkers van Heesen Yachts. 

Heesen Yachts project alba VanTom Pure Luxe

In totaal biedt het jacht plek aan 12 passagiers in zes verschillende hutten. In de komende weken zal het jacht getest worden in de wateren van de Noordzee. De verwachting is dat er zo’n 3.100 nautische mijlen gevaren kunnen worden bij een snelheid van 11 knopen. De topsnelheid ligt bij 23 knopen. Het jacht zal in januari 2018 geleverd worden aan de eigenaren.