Dat we fan zijn van superjachten bij Pure Luxe, dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. Een jacht blijft een magistrale verschijning en door de jaren heen is gebleken dat de grenzen wat betref luxe op ’t water oneindig zijn. Een superjacht is praktisch een wereld op zich en het Italiaanse Baglietto bewijst dat maar weer eens. De scheepswerf uit La Spezia komt met twee nieuwe ‘bootjes’ in hun prestigieuze V-line. 

De V-line 38

Baglietto kent een range bestaande uit drie verschillende categorieën: de T-Line, de Fast Line en dus de V-Line. Laatstgenoemde is de moderne lijn waarin het merk een aantal extreem luxueuze jachten plaatst. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit nieuwe jacht van het werf – uitkomend in de V-Line – binnen de catalogus van het merk nog onder de noemer ‘kleintjes’ vallen.

baglietto v-line superjacht Pure Luxe

Specificaties

Deze nieuwe toevoeging telt respectievelijk 38 meter aan waterbestendige weelde. Het is beslist geen kleintje dus, maar voor Baglietto’s maatstaven nog bescheiden. Het jacht kent een hypermodern design, mede door het ontwerp van Hot LabZoals te zien op de foto’s zal het jacht uitgerust worden met de nodige meters glas, zodat je – ongeacht waar je je bevindt – altijd een goed uitzicht hebt.

baglietto v-line superjacht Pure Luxe

Daarnaast is er genoeg plek voor een ruime zit op het achterdek en is er tevens een beach club aanwezig. Opties zoals een fitnessruimte en stoomdouche behoren ook tot de mogelijkheden. Het moge duidelijk zijn dat de jachten geheel naar eigen smaak uit te rusten zijn. Wat duidelijk terug te zien is in het design is Baglietto’s relatie met het fabriceren van race boten. De lijnen zijn strak, gestroomlijnd en hypermodern. Het geeft ’t jacht direct een sublieme uitstraling. Wij houden wel van een strak design.

baglietto v-line superjacht Pure Luxe

Het jacht is vanaf heden de kleinste in de V-Line serie en is te krijgen met zowel een 3-laags achterdek als met een stuurkamer. Het zitgedeelte op ’t achterdek biedt plek voor tien personen. Daarnaast is er op het zwemplatform biedt genoeg ruimte voor vermaak en andere – minder grote – vaartuigen. Kortom, met deze 38 meter aan luxe ben je beslist niet de minste in de internationale wateren. Wat betreft prijzen valt niets te zeggen, aangezien het jacht volledig naar smaak gebouwd wordt. Zeker is wel dat het geen goedkope aanschaf is.