Middenoostenreizen.com neemt u mee op een betoverende reis naar het magische Oman. Van luxueuze resorts aan het strand of in de bergen tot een private set up in de woestijn, het wordt een waar sprookje. Een heerlijke bestemming voor de kerstdagen! 

Het sultanaat Oman is een onontdekt stukje paradijs. Het land is bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie, maar u kunt zich na een lange dag ook perfect terugtrekken in luxueuze resorts. De kust kent maar liefst 1700 kilometer aan parelwitte stranden, contrasterend met de ruige bergtoppen van het Hajjar-gebergte.

Vele gezichten

Van de hoogste bergen kunt u afglijden naar de diepste dalen. Oman beschikt namelijk over adembenemend diepe kloven. Er wordt hier gesproken over ‘De Grand Canyon van Arabië’. In de rode woestijnen van Oman vindt u wadi’s, rivierbeddingen die aanvoelen als ware oases. Vanwege het brede scala aan natuurschoon en bezienswaardigheden leent Oman zich bij uitstek voor veel buitenactiviteiten. Denk hierbij aan wandelen, een trektocht maken of klimmen, maar de avontuurlijke reiziger kan ook zijn hart ophalen door activiteiten als abseilen. Oman is tevens het land met een prachtige cultuur en een roemruchte geschiedenis, waar de zeer aardige en behulpzame bewoners u zonder twijfel graag meer over vertellen. Het feit dat Oman het op acht na veiligste land ter wereld is, bevestigt de hartelijkheid van de inwoners.

Middenoostenreizen.com is dé plek voor iedereen die enthousiast raakt van bovenstaande beschrijving. Zij kunnen u de handvaten geven voor de perfecte vakantie in Oman. Niet alleen bieden ze meerdere exclusieve accommodaties en trips aan, ze zijn ook de beste bron voor professionele antwoorden op al uw vragen over Oman. U spreekt hier met doorgewinterde experts.

The Chedi Muscat

Bij aankomst verblijft u in het luxueuze vijfsteren hotel The Chedi Muscat. Een stijlvol hotel voor zakelijke doeleinden of puur vermaak, ieder komt hier tot rust. Met wuivende palmen en zwembaden die beschikken over prachtige vergezichten komt u hier niets tekort. Deze heerlijke oase van sereniteit  beschikt over alle faciliteiten om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Naast het buitenzwembad en strand op loopafstand, vindt u hier een wellnesscentrum, fitnessruimte, tennisbaan en golfbaan op drie kilometer afstand. Over het eten wordt lovend gesproken. Smaken uit het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, India en ook de mediterrane keuken proeft u hier. Deze overvloed aan gerechten worden gespreid over zes verschillende restaurants binnen dit hotel. Verder kunt u tot rust komen is mogelijk de twee lounges waar het hotel over beschikt.

Wahiba Woestijn

Na enkele dagen in The Chedi Muscat reist u verder richting de Wahiba Woestijn waar tussen de rode zandduinen zelfs luxe en comfort geen grenzen kent. De woestijn vormt het hart van Oman en wordt bewoond door de nomadische Bedoeïenen. Het is het perfecte decor voor een avontuurlijke overnachting tussen de dromedarissen, onder een heldere sterrenhemel, helemaal weg van de bewoonde wereld. U verblijft in een private set up camp, een ware beleving. Zo dichtbij de natuur was u nog nooit! Word ’s ochtends wakker met het opkomen van de zon en geniet van de donkere, muisstille avonden. Uw privé charter wordt verzorgd met een privé gids, kampgever, chef-kok en huispersoneel.

Alila Jabal Akhdar

In het midden van het Hajjar-gebergte, een indrukwekkende bergketen die zich over 450 kilometer uitstrekt, treft u de Djabal Achdar, wat staat voor ‘de groene berg’. Het hoogste punt binnen dit bergmassief is de Djabal Sjams, ook wel bekend als ‘berg van de zon’. Met zijn impressieve hoogte van ongeveer drieduizend meter is dit de hoogste bergpiek van Oman.  Het Hajjar-gebergte is dunbevolkt, maar toch kunnen dieren zich hier redden. Het vormt namelijk één van de laatste woongebieden voor de Arabische luipaard of de Arabische thargeit. Vanuit uw private villa bij het Alila Jabal Akhdar, één van de mooiste bergresorts ter wereld, heeft u een waanzinnig uitzicht met een prachtige zonsopkomst en ondergang. In de smaakvol ingerichte villa treft u in de ‘master bathroom’ een stoombad, een enorm bad met bijgevoegde jacuzzi en natuurlijk een heerlijke regendouche. U voelt zich hier direct thuis. U kunt uw ochtend direct actief beginnen. Neem deel aan een van de yogalessen bij het krieken van de dag of kies voor een bergtocht waarbij u alles leert over de cultuur, geschiedenis en herkomst.

Interesse?

Na uw verblijf in Oman bent u weer helemaal opgeladen en verreikt met nieuwe inzichten over dit prachtige, veelzijdige land. Mocht u overdonderd zijn door de hoeveelheid opties, of weet u niet waar uw voorkeur ligt tijdens een vakantie in Oman? Dan helpt middenoostenreizen.com u graag met het maken van een rondreis op maat, zodat u het maximale uit uw reis kunt halen. Schroom dus niet om contact op te zoeken!

Wilt u ook deze reis maken? Boek dan nu bij middenoostenreizen.com, dé Oman specialist.

Middenoostenreizen.com

Lange Putstraat  6
5211 KN ’s-Hertogenbosch
info@middenoostenreizen.com

Telefoonnummer 073 610 12 90
Reserveringslijn 0800 61 49