Klassieke Aston Martins zijn een fortuin waard. Niet alleen vanwege het feit dat ze schaars zijn, maar ook vanwege ’t feit dat ze met de dag geliefder worden. Logisch ook, als je een klassieke Aston ziet, dan ben je direct verkocht. De charme die van deze auto’s af straalt is ongelooflijk. Geholpen door een van ’s werelds grootste gentlemen: James Bond natuurlijk. Zo werden de Aston Martin DB4’s en DB5’s van deze wereld al gauw veel geld waard. In ’t kielzog gevolgd door de Aston Martin DB6. Een auto die minstens zo appetijtelijk is als de twee broertjes, maar toch iets minder bekend. Deze Aston Martin DB6 Mark II Vantage is nu te koop.

Aston Martin DB6 Mark II Vantage

Een Aston Martin DB6 is relatief eenvoudig te onderscheiden van een DB4 en een DB5 – eenvoudiger dan die twee van elkaar te onderscheiden zijn. Het lijkt een volwassener model en oogt hier en daar wat completer. Een van de grootste uiterlijke kenmerken die aantonen dat het om een DB6 gaat is het feit dat de voorbumper uit twee delen bestaat. Daartussen de ruimte voor de kentekenplaat. Tevens heeft de DB6 een achterzijde die vloeiend overloopt in een soort spoiler – dit om de auto beter op de weg te houden natuurlijk.

Aston Martin DB6 Mark II Vantage Pure Luxe

Het gaat hier om een Aston Martin DB6 Mark II, wat duidelijk te zien is aan het feit dat deze DB6 uitstekende wielkasten heeft. Een aspect dat bij de Mark I niet aanwezig was, hier waren de wielkasten ‘gewoon’ afgevlakt. Deze Aston Martin DB6 Mark II Vantage is slechts één van de 46 modellen die ooit geproduceerd zijn. Het is dus een understatement om te zeggen dat deze classic zeldzaam is.

Aston Martin DB6 Mark II Vantage Pure Luxe

De DB6 is een snelle auto. Standaard werd ‘ie geproduceerd met het AE Brico Fuel Injection System. Een systeem dat volgens Aston Martin niet volledig gefinetuned was. Als gevolg daarvan werden veel van deze DB6’s opnieuw onder handen genomen en uitgerust met Weber Carburateurs. Een kwalitatieve injectie zullen we maar zeggen en tevens eentje die er voor zorgde dat het vermogen van de DB6 opgeschroefd werd van 285pk naar 325pk.

Aston Martin DB6 Mark II Vantage Pure Luxe

Deze Aston Martin DB6 Mark II Vantage heeft slechts drie eigenaren gehad. De laatste eigenaar werd genoteerd op 15 maart 1978. Deze hield de auto in z’n bezit tot op heden. De auto zal afgeleverd worden met alle originele documentatie en in volledig originele staat. Op de teller slechts zo’n 90.000km. Voor een bedrag van ongeveer €507.000 kun je de auto ophalen bij Hexagon Classics

Bron: Hexagon Classics