Aangezien 31 december met rasse schreden nadert, zijn de voorbereidingen over de hele wereld in volle gang. Gister gaven we jullie al advies over de beste bubbels voor een goede knal om 12 uur, vandaag hebben we de perfecte ‘snack’ in de aanbieding. Het is natuurlijk traditie om oliebollen te eten tijdens de jaarwisseling, maar we kunnen ons voorstellen dat je ook wel eens iets anders wil proberen. Zo ook Xavier Bouterse van Drake’s Boutique. Hij was op zoek naar een donut die perfect past bij Drake’s Boutique. Dit werd uiteindelijk de goudgele Proseccodonut.

Drake’s Boutique Proseccodonut

In eerste instantie was Xavier niet zo overtuigd van z’n idee. Hij dacht namelijk dat alcohol in een donut niet zou werken: ‘ik was in de veronderstelling dat de alcohol zou verdampen. Toen zeiden ze bij donutwinkel Peejays dat het mogelijk was’. Als gevolg daarvan werd er meteen geëxperimenteerd en dat bleek redelijk snel te slagen. Bij de eerste poging was de alcoholsmaak niet geheel naar wens van Xavier, maar de tweede poging was een succes.

gouden proseccodonut bij drake's boutique Pure Luxe

De donut wordt dus gemaakt met een Prosecco-likeur en volgens Xavier is ’t een ‘hele spannende’ creatie. Het lijkt alsof er iets gaat gebeuren wanneer je ‘m eet. Dit weekend kun je de donuts proeven bij Drake’s Boutique. Een donut kost €4,95 en wordt speciaal tijdens dit weekend geserveerd met mini-flesjes Moët & Chandon. Op zaterdag kun je terecht van 10.00u tot 22.00u en op zondag van 10.00u tot 20.00u.

Bron: Peejays Doughnuts