De Tesla Model S heeft sinds dat hij voor ’t eerst het daglicht zag menig tong los weten te maken. Niet geheel verwonderlijk natuurlijk, een elektrische auto met zulke luxe en zo’n prestaties wordt al snel talk of the town. Het was dus wachten op de eerste versies van deze Tesla die door een Tuner onder handen genomen zouden worden. Een lastig vraagstuk wel, moet je zo’n hybride bak nou wel of niet aan je portfolio toevoegen? Novitec besloot dat het een goed idee was een leefde zich – weliswaar subtiel – uit op de Tesla Model S. Aanschouw ‘m hier – wij vinden ’t een goede poging.

Novitec Tesla Model S

Alhoewel de Tesla beslist niet zou misstaan met een dikke V8 onder de motorkap, zullen we ’t toch met een flink pak batterijen moeten doen. Voor veel tuners een reden om hun handen ervan af te houden – een dikke uitlaat eronder heeft al geen zin. Novitec denkt daar anders over en heeft besloten een aantal personalisatie-opties voor de Tesla Model S toe te voegen aan hun catalogus.

Novitec Tesla Model S tuner Pure Luxe

Er zijn een aantal verschillende aspecten die door Novitec onder handen zijn genomen. Zo zien we een carbon fiber bodykit – hierin onder andere een lip voor de bumper aan de voorkant, sideskirts en een sportief doch subtiel ogende diffuser voor de achterzijde. Wat misschien nog wel meer opvalt zijn de 21-inch lichtmetalen kunstwerkjes onder deze auto. Een velg die in samenwerking met Vossen is ontwikkeld speciaal voor de Tesla Model S – gedoopt NV2.

Novitec Tesla Model S tuner Pure Luxe

Technische aanpassingen

Als je niet tevreden bent met enkel aanpassingen aan ’t exterieur, dan kun je ook kiezen voor een hele nieuwe vering rondom. Deze zorgt er voor dat je de rijhoogte kunt aanpassen naar de gewenste setting. Er is keuze uit drie settings: Comfort, Normal en Sport. Daarnaast biedt Novitec de optie om een nieuwe set remklauwen en -schijven op de Tesla Model S te schroeven. Zo ben je er zeker van dat je altijd op tijd stil staat, er wordt namelijk gebruik gemaakt van Keramische remschijven – doe ’t goed, of doe ’t niet. Alhoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ‘standaard’ Tesla wel aardig uit de voeten kan.

Novitec Tesla Model S tuner Pure Luxe

Het interieur

Voor het interieur heeft Novitec een grote range aan leder en Alcantara voor je klaar staan. Tevens bieden ze een aantal opties aan die het comfort vergroten en wordt er gebruik gemaakt van sportieve details. Al met al een zeer beschaafde aanpak van de Tesla Model S, maar wel een die wij absoluut kunnen waarderen. De auto ziet er nét iets sportiever uit dan normaal en wat ons betreft komt ‘ie daar prima mee weg.

Bron: Luxatic