Een tijdje geleden wisten we je te informeren omtrent het superjacht Ulysses. Een jacht dat maar liefst 107 drijvende meters telt en dat tot vorig jaar eigendom was van de rijkste man van Nieuw-Zeeland. Hij stelde een jacht samen bij de Noorse scheepsbouwer Kleven. Niet zomaar een jacht want er zat werkelijk alles op en aan. Inclusief ‘reserve-bootje’ van zo’n 21 meter lang. Het kan verkeren. Aan het eind van vorig jaar stond dit explorer-yacht dus in de etalage en nu weten we wie de gelukkige, nieuwe eigenaar is. Niemand minder dan Mark Zuckerberg is de nieuwe eigenaar van de Ulysses.

Superjacht Ulysses van Mark Zuckerberg

De Nieuw-Zeelandse Graeme Hart heeft dit pleziervaartuig te koop gezet voor zo’n 150 miljoen dollar. Een bedrag waar velen van ons nog een nachtje over willen slapen, maar niet de heer Zuckerberg. Hij heeft de koop besloten in Monaco en is nu de trotse bezitter van een van ’s werelds duurste jachten. Zoals in ons vorige artikel is te zien, is de boot werkelijk voorzien van alle luxe die je maar kunt indenken.

Mark Zuckerberg heeft het Ulysses superjacht verkocht Pure Luxe

Een korte opsomming van hetgeen je koopt voor 150 miljoen dollar: 400 vierkante meter leefoppervlak. Daarbinnen vinden we acht eetkamers, een helikopter-platform, een zwembad, een jacuzzi en dus een ‘klein’ extra bootje à 21 meter. Mocht je geen zin hebben om trappen te lopen, dan is er ook nog een lift aanwezig om 13 personen tegelijk van etage te doen wisselen. Daarnaast is er een lift voor acht personen – deze is voor personeel.

Mark Zuckerberg heeft het Ulysses superjacht verkocht Pure Luxe

Al met al heeft Mark Zuckerberg een aardige aankoop gedaan met dit Ulysses superjacht. Met een geschat vermogen van ruim 70 miljard is het aankopen van een dergelijk jacht slechts een walk in the park.

Mark Zuckerberg heeft het Ulysses superjacht verkocht Pure Luxe Mark Zuckerberg heeft het Ulysses superjacht verkocht Pure Luxe Mark Zuckerberg heeft het Ulysses superjacht verkocht Pure Luxe