Het Britse automerk McLaren is nog lang niet uitgespeeld in de internationale autowereld. Het ene na het andere topmodel maakt z’n opwachting. Telkens met de kleinste wijzigingen, maar grootse gevolgen. Deze ‘nieuwe’ McLaren 570GT Design Edition is daar het perfecte voorbeeld van. De snoet van de huidige McLaren kennen we inmiddels wel – deze huisstijl werd voor ’t eerst geïntroduceerd bij de P1. Deze laatste introductie van McLaren heeft alvast het sport pack als uitrusting – een voorbode van wat komen gaat.

McLaren 570GT Design Edition

De McLaren 570GT Design Edition is op meerdere fronten aangepast en kan sommige Coupé of Spider eigenaren enigszins teleurgesteld doen voelen. De auto is namelijk uitgerust met een omvangrijk pakket aan opties die deze 570GT weer nét dat beetje beter maken ten opzichte van een Coupé of Spider. De verwachting is dat het zogenaamde Sport pack in de aankomende maanden door McLaren op de markt gebracht zal worden.

McLaren 570GT Design Edition Pure Luxe

Deze speciale 570GT Design Edition heeft ondermeer carbon-keramische remschijven en wordt tevens uitgerust met ’t Sport pack zoals hierboven benoemd werd. Dit pakket zorgt onder andere voor een aangepaste sturing, actieve dempers, sportieve aspecten van de Coupé en Spider (vandaar dat rijders van een van deze twee misschien beter een GT hadden kunnen kopen) en Electronic Stability Control. Een eigenschap die erg wenselijk is bij deze auto.

McLaren 570GT Design Edition Pure Luxe

Het Sport pack wordt misschien niet door iedereen gewaardeerd (Coupé en Spider eigenaren, watch out), maar toch doet McLaren dit slim. Met de introductie van dit pakket verzorgt het merk de invulling van een vraag in de markt. De GT behoudt z’n luxe en comfort, maar krijgt de sportiviteit van de Coupé. Een duidelijke win-win situatie dus.

McLaren 570GT Design Edition Pure Luxe

Naast de introductie van dit model en het Sport pack, heeft het merk ook vijf nieuwe designs geïntroduceerd. Zo zijn er een aantal verfrissende nieuwe kleuren publiekelijk gemaakt in combinatie met bijpassende interieurstijlen. Wat dat betreft kunnen we dus rustig stellen dat McLaren flink doorpakt. Het Britse merk zit absoluut niet stil en wij kunnen er alleen maar van smullen.

McLaren 570GT Design Edition Pure Luxe

Bron: Luxatic