De range van duikhorloges van Oris – de Aquis Collectie – krijgt een nieuwe toevoeging in de serie. De Oris Aquis Date in een 39.5mm jasje. Het duikhorloge is een van de meest toonaangevende modellen van het merk. Het horloge vertoont de essentiële kenmerken zoals we die bij iedere duiker graag zien. Een robuust design, sportieve eigenschappen en simplistische lay-out. Aspecten die essentieel zijn voor een goed duikhorloge.

Oris Aquis Date

De toevoeging van dit nieuwe Aquis Date model lijkt een gouden stap te zijn voor Oris. Het is namelijk zo dat de huidige Oris Aquis Date zo’n 43.5mm meet en dat is voor veel potentiële klanten toch net iets teveel. De Aquis Date komt in een stalen kast die waterdicht is tot op 300 meter diepte. Het perfecte horloge voor je zondagochtend duik dus. Daarnaast wordt het horloge uitgerust met een uni-directional bezel. Deze is uitgerust met een gepolijste of mat-zwarte keramische inlay. Het gebruik van Keramiek maakt dat de bezel kras-bestendig is en tevens niet vervaagd.

Oris Aquis Date 39.5mm duikhorloge Pure Luxe

Verder worden de wijzers en de uurmarkeringen uitgerust met SuperLuminova, zodat je ook op grote dieptes (of gewoon midden in de nacht) nog kunt zien hoe laat het is. Bij het ontwerp van deze Aquis Date is rekening gehouden met het ‘lompe’ voorkomen dat een duikhorloge normaliter kent. Deze Oris Aquis Date heeft een kast die dusdanig ontworpen is, dat er een slank uiterlijk ontstaat en het horloge nooit extreem a-praktisch oogt en voelt.

Oris Aquis Date 39.5mm duikhorloge Pure Luxe

Mede door deze manier van ontwerpen is het horloge ook geschikt om te dragen onder een iets formelere outfit. Oris heeft deze veelzijdigheid nog ietwat benadrukt door het horloge zowel met stalen banden, als met donkerbruin lederen banden uit te rusten. Zodra de Aquis Date op een lederen bandje zit, zie je direct dat het horloge een totaal ander voorkomen heeft. Een prima alternatief voor de traditionele dress watch tijdens gelegenheden.

Oris Aquis Date 39.5mm duikhorloge Pure Luxe

Technische specificaties

Deze nieuwe (lees: kleinere) Oris Aquis Date wordt dus uitgevoerd in een 39.5mm diameter kast. Binnenin vinden we het automatische Oris Kaliber 733 met datum-weergave op 18.00u. Wat betreft wijzerplaten is er de keuze uit drie verschillende variaties: een mat-zwarte wijzerplaat, een gepolijste zwarte wijzerplaat en een donkerblauwe wijzerplaat. Het horloge is verkrijgbaar op een zwarte, rubberen band, een donkerbruine lederen band of de stalen bracelet. De versie met de rubberen band zal zo’n €1600 kosten en de versie met de stalen bracelet wordt geprijsd op €1800.

Oris Aquis Date 39.5mm duikhorloge Pure Luxe