James Bond is James Bond niet zonder Aston Martin, zo moet Daniel Craig gedacht hebben. Hij heeft dan ook met gepaste trots een tijd lang rond mogen karren in een spectaculaire donkerblauwe Aston Martin Vanquish Centenary. Uiteraard zal deze acteur-auto combinatie zijn voortgevloeid uit het steevast hebben van een Aston Martin auto in de Bond-films. Nu heeft Daniel Craig besloten om z’n auto door Christie’s te laten veilen en de opbrengst te doneren aan het goede doel.

The Exceptional Sale Veiling

De veiling vindt plaats op 20 april in New York. Deze specifieke Aston Martin Vanquish Centenary is niet alleen spectaculair vanwege de ex-eigenaar. Het is namelijk ook een model Aston Martin dat in zeer gelimiteerde oplage is gemaakt. Craig’s auto zag voor het eerst het daglicht in 2014 – destijds werden er 100 Aston Martin Vanquish Centenary geproduceerd. Zoals de naam en het aantal auto’s al doet vermoeden: deze auto werd geproduceerd ter ere van het 100-jarig bestaan van het merk.

aston martin vanquish centenary edition daniel craig james bond Pure Luxe

Naar verwachting zal de auto ongeveer een half miljoen opleveren. Een exacte schatting ligt op $400.000 tot $600.000. Een flinke smak geld voor deze auto, maar de verwachting is dan ook dat dit model in de loop der jaren nog steeds in waarde zal stijgen. We zullen met argusogen kijken naar deze veiling. Overigens is de Exceptional Sale Veiling een veiling om beslist eens te bekijken, zoals de naam al aangeeft worden er bijzondere stukken aangeboden.

De opbrengst die met de auto wordt binnengehaald zal ten goede komen van ‘The Opportunity Network’. Een goed doel gebaseerd in New York dat zich richt op kansarme studenten en het helpen met een opleiding en carrière. Denk dan aan jongeren uit een arm milieu of een slechte omgeving. Des te meer reden om te bieden op deze auto en je steentje bij te dragen. Maatschappelijk bezig zijn wordt altijd gewaardeerd.