Miljonair zijn is iets wat velen ambiëren, maar wat slechts enkelen lukt. Niemand zal klagen wanneer de bankrekening zes nullen telt (ook niet bij vijf, maar vooruit). Zo af en toe duikt er een succesverhaal op over mensen die met relatief weinig moeite enorm veel geld weten te verdienen. Zo ook het verhaal van deze man. De cryptocurrency maakte van hem in een redelijk korte tijd een multimiljonair. 

Hoe een spontane investering een gouden zet bleek te zijn

De man in kwestie is een ex-werknemer van Silicon Valley die vanwege privacy redenen anoniem wenst te blijven. Het nieuws rondom de Bitcoin-gekte is ook op hem van toepassing. Hij besloot namelijk, niet lang nadat de cryptocoin z’n intreden deed, 20.000 coins te kopen. Destijds was de prijs van deze coins nog relatief laag. Het aantal van 20.000 Bitcoins werd namelijk aangeschaft voor een prijs van ongeveer $3000. Een allerminst klein bedrag, maar gezien het rendement een peulenschil. 

Nadat hij 20.000 coins had aangeschaft liet hij het hele Bitcoin verhaal rusten en keek er niet naar om. Z’n werk destijds, bij een gerenomeerd Tech-bedrijf, was de bron van het nieuws rondom deze cryptovaluta. In 2010 raakte Bitcoin langzaamaan in het nieuws en werd het een onderwerp dat door steeds meer mensen werd gevolgd. De persoon in kwestie besloot het een half jaar aan te kijken om vervolgens te besluiten in te stappen. In die dagen (2010) ging de Bitcoin-koers van $0,008 naar $0,08 in slechts vijf dagen. Dat is een stijging die bij heel veel ingezetenen bellen doet rinkelen.

deze man werd miljonair door bitcoin Pure Luxe

Als gevolg van die ontwikkeling besloot de software-engineer 20.000 Bitcoins te kopen. Ondanks dit rendement werd er in Silicon Valley alsnog sceptisch omgegaan met deze nieuwe ‘munt’. Het was gebaseerd op speculaties en wilde nieuwsberichten, dus de man in kwestie besloot het te behandelen als een investering voor de lange termijn. Z’n Bitcoins verdwenen in de koelkast en hij keek er niet meer naar om.

Het moment dat Bitcoin door het plafond ging

In 2013 werd de Bitcoin nieuws voor de wereld – media overal ter wereld pikte de munt op en spraken over de potentie. Vanaf dat moment was de koers van de Bitcoin op weg naar de maan. Toen de koers $350 aantikte, besloot hij 2.000 Bitcoins te verkopen. Enkele dagen later was de koers $800 en verkocht hij weer 2.000 Bitcoins. Zo had de software-engineer in één keer zo’n $2.300.000 binnengeharkt.

deze man werd miljonair door bitcoin Pure Luxe

Op dit moment heeft hij nog 1000 Bitcoins in z’n bezit. Volgens ingewijden heeft de man in kwestie een fortuin van zo’n $25.000.000 vergaard. Iets wat hijzelf heeft bewezen door het laten zien van z’n transacties. Daarnaast is het een koud kunstje om zelf even uit te rekenen hoe de stand van zaken is – wetende dat Bitcoin nog steeds stijgt en inmiddels is de $7000 ruim overschreden.

Het is niet te zeggen waar deze Bitcoin-gekte stopt, maar één ding is zeker: er is nog geen plafond in zicht. Hoe het zich nu verder zal ontwikkelen dat weten we alleen door het te volgen. Duidelijk is wel dat de mensen die er destijds in zijn gestapt nu op een goudmijn zitten.