Dat Prins Bernhard van Oranje, naast zijn vele goede doelen, een voorliefde heeft voor al het goede in ’t leven, dat moge duidelijk zijn. De trotse mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort is een van de meest ondernemende personen uit de Koninklijke familie. Zo staat hij erom bekend bij veel bedrijven betrokken te zijn. Deze nieuwe superboot is dan ook een goed voorbeeld van zijn ondernemerschap. Een creatie van het Loosdrechtse Waterdream (waar Bernhard mede-eigenaar van is) en tevens het meest moderne ‘bootje’ dat we in tijden gezien hebben. Dames en heren: de Waterdream 65′ California.

Waterdream 65′ California boot

De boot is net geen 20 meter lang, om precies te zijn meet het vaartuig 19,7 meter wanneer het zwemplatform volledig uitgeklapt is. Wanneer we de boot bekijken zien we direct dat het een zeer futuristische design-benadering kent. De scherpe vormen en de uiterlijke kenmerken ogen allemaal zeer modern. Deze zijn tot stand gekomen door geweldig werk van Mulder DesignWat opvalt is de grote, ruime indeling die aan boord van de boot te vinden is. Dan hebben we ’t nog niet gehad over de plek benedendeks – deze is eveneens zeer compleet en ruim.

Waterdream 65' California boot Prins Bernhard van Oranje-Nassau Pure Luxe

Standaard wordt de boot uitgerust met twee Volvo IPS 950 motoren, welke goed zijn voor zo’n 725pk elk. Uiteraard is het ook mogelijk om de boot uit te rusten met wat snellers. Denk dan aan de IPS 1200 en 1350, met respectievelijk 900pk en 1000pk. Genoeg vermogen dus. Overigens is er ook de beschikking over een ‘garage’ waar met gemak een tender in past. Naar eigen zeggen is er genoeg ruimte om een Williams Jet Tender te vervoeren. Iets specifieker zijn de afmetingen: 3400mm X 2400mm X 800mm. Om het geheel in of uit te laden maak je gebruik van een elektrische bimini.

Waterdream 65' California boot Prins Bernhard van Oranje-Nassau Pure Luxe

Het is een volledig Nederlands product. De hele boot wordt met de hand vervaardigd uit aluminium van hoogwaardige kwaliteit. Waterdream wil met de 65′ California een nieuwe benchmark zetten voor boten met een lengte van 20 meter. Om dit te realiseren maken ze gebruik van de beste materialen en is de boot volledig naar wens van de eigenaar aan te passen. Het basisontwerp is erop gericht om zes gasten te herbergen.

Waterdream 65' California boot Prins Bernhard van Oranje-Nassau Pure Luxe

Benedendeks vinden we driemaal een tweepersoonsbed, een douche, keuken en wc. Daarnaast is er ook nog een ruimte om te loungen – zoals deze ook bovendeks te vinden is. Al met al is het een boot die werkelijk alles heeft wat je maar kunt wensen en geheel naar eigen smaak is aan te passen. We kunnen ons helemaal voorstellen dat toekomstige klanten van Waterdream zich hiermee gaan vermaken tijdens de warme zomerdagen.

Waterdream 65' California boot Prins Bernhard van Oranje-Nassau Pure Luxe Waterdream 65' California boot Prins Bernhard van Oranje-Nassau Pure Luxe Waterdream 65' California boot Prins Bernhard van Oranje-Nassau Pure Luxe