Ons kleine kikkerlandje blijkt zo eens in de zoveel tijd aardig goed te zijn in grootse dingen. Zo herbergen we een aantal uitmuntende horlogemakers (en -merken) en weten we de sterren van de hemel te voetballen (toch?). Waar we ook goed in zijn is het aanbieden van enorm luxe auto’s en bolides die je niet iedere dag op de openbare wegen tegen zult komen. Een voorbeeld hiervan is Hoefnagels in het Limburgse Geleen. Daar vinden we deze enorm goed ogende Ferrari F12 Berlinetta. 

Ferrari F12 Berlinetta

De Ferrari F12 Berlinetta is een coupé van het Italiaanse sportwagen merk die voor ’t eerst het daglicht zag in 2012. De auto werd destijds ontvangen als zijnde een vreemde eend in bijt, mede door zijn achterwerk. Toch is de F12 Berlinetta een Ferrari naar ons hart. Wat ons betreft hoort een Ferrari tot leven te komen door ’t gebrul van een dikke V12. Laat de F12 Berlinetta nou net een dergelijke motor met zich mee dragen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Ferrari 488 (met een V8), heeft deze F12 Berlinetta dus wél een V12 – een 6.3-liter om precies te zijn.

ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe

Origineel Nederlands geleverde auto

Bij Hoefnagels vinden we deze prachtige, in Rosso Fuoco uitgevoerde F12 Berlinetta. De auto is origineel Nederlands geleverd en heeft zo’n 44.000 kilometers op de teller staan. Het onderhoud is altijd gebeurd bij Kroymans (waar de auto zeer waarschijnlijk ook geleverd is). De F12 heeft aan de voorzijde veel overeenkomsten met de Ferrari FF (de eerste vierwiel-aangedreven Ferrari ooit), maar is beslist niet te vergelijken met de ‘familiewagen’ die Ferrari in 2011 op de markt bracht.

ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe

Een Ferrari F12 Berlinetta is een Ferrari die het dichtst bij de het pure Ferrari DNA komt. De V12, het ontwerp van Pininfarina en de no-nonsense rijeigenschappen maken dit tot een waar huzarenstukje. Dit exemplaar bij Hoefnagels is onder andere voorzien van adaptieve demping, elektrisch verstelbare voorstoelen, keramische remmen, stoelverwarming en een carbon LED-stuur. Zo krijg je het idee dat je als Sebastian Vettel langs de Nederlandse akkers scheurt.

ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe

Uiteraard staat het steigerend paard op dikke 20-inch lichtmetalen wielen met het herkenbare gele Ferrari-hart. Aan de achterzijde van de auto vinden we een viertal pijpen die als een volleerd orkest je nekharen recht overeind doen staan wanneer de bestuurder een flinke dot gas geeft. Wat ons betreft is dit een van de mooiste, pure Ferrari’s die je nu kunt kopen – we verwachten dan ook niet dat Hoefnagels lang in ’t bezit zal zijn van deze prachtig rode Ferrari F12 Berlinetta. Mocht je werkelijk interesse hebben, bekijk dan zeker eens de website van Hoefnagels voor deze en andere bolides.

ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe ferrari f12 berlinetta hoefnagels te koop Pure Luxe

Bron: Hoefnagels