Veel mensen associëren ontspanning met maagdelijk witte stranden en torenhoge temperaturen. We kunnen niet ontkennen dat dat voor ons ook een voor de hand liggende associatie is. Vaak gaat het om de meest tropische bestemmingen en liefst een eiland waar je zelf de ontdekker van bent. Echter, voor ontspanning hoef je onze landsgrenzen niet over. Er is veel meer op een steenworp afstand dan je zou denken. Het Roode Koper is hier ’t perfecte voorbeeld van. Op luxe wijze ontspannen en genieten van de best mogelijke faciliteiten. Hier, op dit 100-jaar oude landgoed is dat prima te doen.

Landgoed ‘Het Roode Koper’

De zeeën aan ruimte die gepaard gaan met de erfgrenzen van dit landgoed komen samen in diverse faciliteiten. Zo is er een hotel en restaurant aanwezig, maar heeft het landgoed sinds kort ook de beschikking over ‘The Poolhouse’. Met de toevoeging van dit buitenzwembad, de bar en het tweede restaurant wil ’t hotel een alternatief bieden voor mensen uit de wijde omgeving. De faciliteiten zijn namelijk niet alleen voor hotelgasten beschikbaar, maar ook voor mensen die er enkel de dag willen besteden. Een toevoeging die voor goede diversiteit zorgt.

Yolanda en Jon-Ivar Sörensen zeggen over de toevoeging van The Poolhouse: ‘hier komen ontspanning en culinaire verwennerij samen’. Het restaurant wordt gerund door een tweede team dat zich laat sturen door chef-kok Dennis van den Beld. Er wordt dus hard gewerkt om iedere gast van het buitenbad – ongeacht je verblijf – te verwennen en te verzekeren van een goede service.

landgoed het roode koper hotel restaurant de veluwe Pure Luxe

Het landgoed heeft diverse monumentale gebouwen met een totaliteit van zo’n 32 hotelkamers. Daarnaast is er een tennisbaan, zijn er diverse tuinen te vinden en is er een manege. Uiteraard zul je bij het wandelen ook een blik kunnen werpen op de statige privé-villa. Dit alles bevindt zich in een zeer bosrijke omgeving, midden op de Veluwe. Het is een verborgen pareltje middenin de Nederlandse natuur. Beslist een aanrader om eens te bezoeken. Met de toevoeging van het altijd toegankelijke Poolhouse is dit nóg eenvoudiger – je bent niet direct verplicht een overnachting te boeken. Al zouden wij dat wel aanraden.

The Poolhouse hét alternatief voor de traditionele drukte

Met de drukte rondom stranddagen in het achterhoofd wisten Yolanda en Jon-Ivar The Poolhouse tot een perfect alternatief te maken. Jon-Ivar zegt hierover: ‘Voor wie in de regio groot Utrecht woont is het strand al snel een uurtje rijden, met alle drukte en kosten van dien’. Met de realisatie van The Poolhouse is deze drukte dus verleden tijd. Het zwembad ligt in een oase van rust, dus de gebruikelijke drukte rondom het vinden van een parkeerplaats en de nodige files die daarbij komen kijken zijn hier niet van toepassing.

landgoed het roode koper hotel restaurant de veluwe Pure Luxe

Het project is gerealiseerd met behulp van een landschapsontwerper, tuinarchitect en gebouwen-ontwerper. ‘Wij vonden de landschappelijke inpassing van The Poolhouse in het beekdal van het Leuvenumse bos erg belangrijk’, aldus Yolanda. Het totaalplaatje mag er wezen en draagt perfect bij aan de reputatie van het landgoed. Mede vanwege het feit dat het hotel lid is van Relais & Chateaux, vinden ook veel buitenlandse gasten de weg naar Het Roode Koper. In combinatie met de reputatie van Michelin-ster chef-kok Dennis van den Beld krijgt het geheel een zeer respectabel imago.

De perfecte ontspanning op eigen bodem

Doordat de focus ligt op het creëren van de juiste ambiance en het leveren van een topservice, kan het landgoed het niveau hoog houden. Omdat wij Nederlanders over het algemeen al gauw een hoog niveau eisen, is de basis van Het Roode Koper van een ongekende kwaliteit. Wat ons betreft het perfecte voorbeeld van een prima ontspanning in eigen land. Mogelijkheden die er voor zorgen dat de drang naar buitenlandse zon, of exotische stranden voor even naar de achtergrond verdwijnen. En dat vinden we helemaal niet erg.

Uiteraard mogen we daarin niet vergeten dat de Veluwe een zeer mooie, onaangetaste streek is. Ondanks het feit dat het landgoed zich mengt in deze natuur blijft de balans onverstoord en lijkt het écht alsof je je voor even in een andere wereld begeeft wanneer je daar aankomt. Een totaalplaatje dat alle puntjes weet af te vinken. Nu is ’t aan jou om er eens van te gaan proeven. Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de website van Het Roode Koper.