Als het gaat om Grand Dame hotels, is er geen hotel zo iconisch als Ritz Hotel in Parijs. Het hotel is geliefd door velen en wordt al jarenlang bezocht door royalty’s van over de hele wereld. Wij hebben goed nieuws voor je. Het is nu namelijk mogelijk om items uit jouw favoriete hotel mee te nemen naar huis. Er gaan in april namelijk 3.500 kavels onder de hamer met zo’n 10.000 items uit het hotel. Van decoratieve kroonluchters tot klassieke stoeltjes, alles wordt geveild.

Ritz Hotel Paris

De veiling is een dwarsdoorsnede van de roemruchte geschiedenis van het Ritz Hotel in Parijs en bevat stukken uit de 120 jaar dat het hotel al in gebruik is. Toen het in 1989 werd geopend door de Zwitserse hotelier César Ritz, was het oorspronkelijke decor bedoeld om Amerikanen met een rijke levensstijl te verleiden door elegante kunst te combineren met antiek en replica’s. Hier zagen we items van Louis XIV tot meubels in empirestijl om een uniek gevoel te creëren van traditionele Franse elegantie. De stijl van 15 Place Vendôme is iconisch. De kenmerkende meubelstukken zoals de rood-fluwelen barkrukken, vergulde bedframes en sierlijke marmeren bijzettafels zijn voldoende voor loyalisten om op te bieden. Items die de liefhebber beslist kunnen bekoren.

hotel ritz parijs veiling artcurial Pure Luxe

Een stukje Ritz kan van jou worden

De veiling zal worden gehouden van 17 tot 21 april. Voor degene die zoekt naar unieke items en de stijl van het hotel weet te waarderen is dit natuurlijk een huzarenstukje. Tijdens de veiling zal het aanbod uiteen lopen van grote Louis XV-stijl kroonluchters tot het eerste en-suite bad ooit geïnstalleerd in het pand. Elk artikel is minutieus gerestaureerd en dus van goede kwaliteit voordat het doorgaat naar de veiling. Je ontvangt dus gegarandeerd een topstuk. Overigens is het stukje geschiedenis dat eraan vastkleeft ook iets om te waarderen. Het aanbod is gigantisch divers, dus er zit voor iedereen wel wat tussen.

hotel ritz parijs veiling artcurial Pure Luxe

Naast dat er kenmerkende stukken uit het Ritz Hotel aangeboden zullen worden, kun jij ook eigenaar worden van stukken uit bekende kamers. Zo kan je bieden op een nachtkastje uit de Coco Chanel Suite of een bloemrijke chesterfield. Mocht je dus een item zoeken met heritage en een goed verhaal, dan moet je absoluut meebieden. Wat ons betreft is het een prima kans om iets unieks aan je inrichting toe te voegen – in stijl uiteraard.

hotel ritz parijs veiling artcurial Pure Luxe hotel ritz parijs veiling artcurial Pure Luxe hotel ritz parijs veiling artcurial Pure Luxe hotel ritz parijs veiling artcurial Pure Luxe hotel ritz parijs veiling artcurial Pure Luxe

Bron: Robbreport