Praktisch ieder huishouden in Nederland heeft minstens één kaartspel. Het is de meest essentiële vorm van eenvoudig vermaak en er zijn genoeg momenten waarop we wel een kaartspel gebruiken. Wat ons betreft dus een prima besteding om wat geld te investeren in een stijlvol, spectaculair kaartspel. Vandaar ook het feit dat we de kaarten uit dit spel van Mikol hoog in ’t vaandel hebben staan. Gemaakt van echt zwart marmer, met wit laser-gegraveerde symbolen. Veel beter gaat het niet worden.

Kaartspel van Negro Marquina marmer

De bedenker van dit marmeren kaartspel, Mikol uit San-Fransisco, staat erom bekend dat ze graag gebruik maken van dit marmer. Overigens een hele mooie keuze, aangezien deze soort marmer van zichzelf witte aderen kent. Hierdoor ontstaat er een mooi contrast met de zwarte hoofdkleur. De kaarten hebben exact hetzelfde formaat als normale speelkaarten. Je hoeft je dus niet druk te maken over Flintstone-achtige taferelen aan de eettafel.

kaartspel marmer mikol speelkaarten Pure Luxe

Ondanks het feit dat de kaarten zijn vervaardigd uit marmer, zijn ze volgens Mikol bestand tegen een stootje. Het bedrijf geeft zelf aan dat ze op de grond kunnen vallen en in staat zijn die schok te absorberen. We zouden dat niet vrijwillig uitproberen, maar het is toch een kleine geruststelling. Als je het kaartspel vergelijkt met een traditioneel spel (van karton), dan is ’t amper tweemaal zo dik. Wat dus best meevalt voor een kaartspel gemaakt uit marmer.

kaartspel marmer mikol speelkaarten Pure Luxe

Het maken van marmeren kaarten is natuurlijk geen alledaagse klus. Daarnaast is het marmer – afkomstig uit het Baskenland – een aardig kostbaar materiaal. Als gevolg hiervan is de set kaarten aardig aan de prijs. Voor €630 kun je een dergelijke set bemachtigen. Mocht je de kaarten nou gewoon als stijlitem willen kopen, dan kun je ook een set van vier ‘Aces’ kopen voor ‘slechts’ €60. Best een origineel cadeau.

Bron: Robbreport