Tien jaar geleden opende in de hoofdstad van Japan de Lange boutique. In het Ginza district werd voor het eerst de deuren geopend van een boutique waar – volgens kenners – een van ’s werelds mooiste horlogemerken wordt verkocht: A. Lange & Söhne. Inmiddels bestaat de boutique al een decennium en dat moet gevierd worden. In stijl natuurlijk. Om dat goed te doen brengt het merk een speciale Lange 1 Daymatic uit.

De A. Lange & Söhne Lange 1 Daymatic ‘Tokyo Boutique edition’

Dat Lange & Söhne mooie horloges maakt, daar mag geen twijfel over bestaan. Tuurlijk, het merk creëert horloges die alsnog een kwestie van smaak herbergen, maar de finesse en de techniek – daar mag niemand aan twijfelen. De Lange 1 Daymatic gaat al ruime tijd mee, sinds 2010 is het de automatische tweelingbroer van de Lange 1. Een van de volume-modellen van Lange & Söhne.

A lange & Söhne Lange 1 Daymatic Tokyo Ginza district boutique Pure Luxe

Om de verjaardag van de boutique te vieren heeft het merk 20 gelimiteerde, wit-gouden edities ontworpen. Zoals het hoort zijn deze horloges enkel verkrijgbaar in de Lange boutique in het Ginza district. Speciale, onderscheidende eigenschappen van dit horloge zijn onder andere de argenté-kleur van de wijzerplaat en de geblauwde wijzers. Daarnaast heeft het horloge een subliem guilloche-patroon op de wijzerplaat. Eigenschappen die allen wijzen op het speciale karakter van dit horloge.

A lange & Söhne Lange 1 Daymatic Tokyo Ginza district boutique Pure Luxe

De kast meet zo’n 39,5mm en herbergt het L021.1 kaliber. Een in-house automatisch uurwerk van Lange & Söhne. Uiteraard met de geweldige finishing zoals we die gewend zijn van het merk. Het uurwerk is in staat om het horloge tot zo’n 50 uur te laten functioneren, indien volledig opgewonden. Wat betreft prijzen wordt niets gecommuniceerd, maar aangezien de ‘standaard’ Lange 1 Daymatic begint vanaf zo’n €30.000 kun je ervan uit gaan dat je een goed gevulde portemonnee moet hebben én een vliegticket naar Tokyo moet boeken.