Wat betreft camera’s is er maar weinig dat de kwaliteit van het Duitse Leica kan evenaren. Het merk maakt al jarenlang de best mogelijke producten op het gebied van fotografie en dat niveau weten ze keer op keer goed vast te houden. Deze keer heeft de camera-producent zich laten inspireren door de maagdelijke witte karakteristieken van de Olympische Winterspelen. Samen met gouden medaille winnaar en snowboard-topper Iouri Podladtchikov heeft Leica een spectaculaire Leica Q Snow camera op de markt gebracht. Uiteraard – zoals de naam doet vermoeden – in een witte kleur.

Leica Q Snow camera

Deze Leica Q Snow camera is het perfecte voorbeeld van de professionele compactcamera zoals het merk dat voor ogen heeft. Met een productieaantal van slechts 300 stuks is het tevens een zeer gelimiteerde camera. Uiteraard komt iedere van deze driehonderd camera’s met z’n eigen serienummer, zodat het direct duidelijk is of je vooraan of achteraan in de wachtrij hebt gestaan. Toch iets wat het goed doet op menig borrel.

leica q snow camera fotografie Duitsland Pure Luxe

Naast de witte behuizing van de camera zelf is ook de hoes van een witte kleur voorzien. Gemaakt van speciaal leder en met een aluminium constructie moet deze je Leica te allen tijde beschermen tegen ijzige kou en andere schadelijke aspecten bovenop de piste (bijvoorbeeld). Het is niet alleen een zeer kwalitatieve camera, hij is dus ook nog eens erg stijlvol. Zo is de Leica Q Snow camera vrijwel altijd een perfecte match met je outfit – komt goed uit natuurlijk.

leica q snow camera fotografie Duitsland Pure Luxe

Een camera zonder lens is geen camera

Dat is natuurlijk een waarheid als een koe. Om er voor te zorgen dat je plaatjes perfect zijn is er een Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. lens toegevoegd aan de camera. Deze is volgens Leica perfect geschikt voor fotografie met weinig licht en straatfotografie. Daarnaast heeft de camera een geïntegreerde view-finder van 3.68Mp om je op weg te helpen naar de perfecte foto. Naast simpelweg foto’s schieten is het ook mogelijk om te filmen in FULL HD met 30 of 60 frames per seconde. Door de Wi-Fi-connectie van de camera stelt Leica je in staat om de camera van afstand te bedienen via je smartphone of tablet.

leica q snow camera fotografie Duitsland Pure Luxe

Leica is van plan de camera in maart op de markt te brengen. Dit gaat dus gepaard met een luxe lederen case en een bijpassend hengsel om ‘m makkelijk mee te nemen. De datum is redelijk vreemd moeten we zeggen, aangezien de winter dan praktisch voorbij is (al weet je ’t in Nederland nooit). Gelukkig is wit ook gewoon een fancy kleur dus hoeft het niet persé een seizoensgebonden camera te zijn. Mocht je er nou over nadenken, reserveer dan even zo’n €4.400. Voor die prijs ben je een van de 300 gelukkigen.

leica q snow camera fotografie Duitsland Pure Luxe leica q snow camera fotografie Duitsland Pure Luxe