Aan het begin van de vorige eeuw was men hard op weg om gemotoriseerde voertuigen toegankelijk te maken voor jan en alleman. Het mooie daaraan was het feit dat deze voertuigen – of ’t nu auto’s of motoren waren – vaak een prachtig voorkomen hadden. Serge Bueno deelt deze mening ook. Het is juist daarom dat hij een grote voorliefde heeft voor motoren uit de jaren 20 en 30. Z’n laatste project, de ‘Majestic Bernadet’, is hier het perfecte voorbeeld van. De motor heeft het stijlvolle voorkomen van de vorige eeuw, gecombineerd met de afwerking en techniek van de huidige tijd.

De Majestic Bernadet

Deze motor is een creatie die zich heeft laten leiden door Art Deco invloeden. Iets wat zeer goed terug te zien is in het ontwerp van de motor. De ontwerper van deze motor, George Roy, had een afkeer van het gebruikelijke buizenframe dat men als basis voor motoren nam. Als gevolg hiervan heeft hij een motor ontworpen met een monocoque van plaatstaal, waar tevens de aandrijving in huist. In 1929 werd deze creatie onthuld op de Parijs Autoshow en men sprak direct van een succes. Desondanks vielen de verkoopcijfers in de jaren na de onthulling aardig tegen.

majestic bernadet motor serge bueno Pure Luxe

Het werk dat Serge Bueno heeft geleverd is geïnspireerd op een motor die al ruim 30 jaar in z’n familie is. Hij heeft heel wat bergen moeten verzetten om het uiteindelijke eindproduct te realiseren. Het was een bonk roest en alles weer in originele staat terugbrengen leek onmogelijk – de fabrikant bezit namelijk geen reserveonderdelen meer. Alles wat we op de foto’s zien is tot stand gekomen door het gebruik van foto’s. We kunnen dus stellen dat hier aardig wat vakmanschap bij komt kijken.

majestic bernadet motor serge bueno Pure Luxe

Uiteindelijk is deze motor – met wat hulp van Franse motorenspecialist Bernadet – tot een waar kunstwerk verheven. Samen met de zijspan ben je klaar om enkele prachtige kilometers te maken op deze unieke creatie. Het is ’t perfecte voorbeeld van hoe mooi design in de vorige eeuw kon zijn.

majestic bernadet motor serge bueno Pure Luxe majestic bernadet motor serge bueno Pure Luxe

 

Bron: Luxatic