Dat Land Rover geweldig goede terreinwagens maakt, dat is al sinds jaar en dag bekent. Iemand die zichzelf enigszins serieus neemt en een degelijke terreinbeuker zoekt, die zal eerder naar een Defender zoeken dan naar een Audi Q7 of Porsche Cayenne. Geheel terecht overigens, die eerste is een keiharde werker, terwijl die andere twee meer als paradepaardjes worden gezien. In lijn met de ongekende prestaties van de Defender heeft praktisch alles onder de hoede van Land Rover een geweldig CV als ’t aankomt op terreincapaciteiten. Zo ook de Range Rover. Om dat nog maar eens te bewijzen ging Range Rover samen met Le Mans en Formule 1 coureur Ho-Pin Tung naar China om daar een paar traptreden te beklimmen.

Range Rover Sport PHEV

Met Ho-Pin Tung achter het stuur ging de felrode Range Rover Sport PHEV op weg naar boven. 999 traptreden en 99 bochten. Een beklimming onder een hoek van 45 graden. De wagen begon aan de voet van de 11,3km lange ‘Dragon Road’. Aan het einde van deze weg begon de Range Rover aan z’n primeur: het beklimmen van de trap naar Heaven’s Gate. 999 treden die eeuwenoud zijn en allen onder een hoek van 45 graden omhoog lopen.

Het is de prestatie die ongeëvenaard is om mensen te laten zien waar de deels elektrisch, deels brandstof aangedreven Range Rover toe in staat is. De elektromotor in deze Range Rover is goed voor zo’n 116pk terwijl de benzinemotor er 300pk bovenop doet. Een gecombineerd vermogen dat deze auto bloedje snel maakt. Daarnaast is de Range Rover uiteraard uitgerust met hypermoderne terreintechnieken. Hierdoor werd de klim door Tung ervaren als zeer eenvoudig – voor de auto dan.

range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe

Land Rover heeft opnieuw op spectaculaire wijze aan weten te tonen dat de Range Rover een auto is die vrijwel onbegrensde mogelijkheden heeft. Het is overigens niet de eerste keer dat de PHEV zo’n uitdaging aan gaat. Zo heeft de Range Rover eerder al eens tegen een tweevoudig wereldkampioen open-water zwemmen gereden. Daarnaast werd de Pikes Peak hillclimb in een recordtijd voltooid. Al met al een aardig lijstje aan prestaties.

range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe range rover sport phev dragon challenge land rover Pure Luxe