Redbull heeft zojuist de nieuwe auto van Daniël Ricciardo en Max Verstappen gepresenteerd. Waar het merk voorgaande jaren in de achterhoede lag wat betreft presentatie en afronden van de bouw, is het dit jaar anders. Redbull heeft het volledig over een andere boeg gegooid en komt ditmaal als eerste van de topmerken met hun auto op de proppen. De RB14 moet dit seizoen het vuur aan de schenen gaan leggen bij Ferrari en Mercedes.

De Redbull RB14

Voor het nieuwe seizoen zijn er een hoop veranderingen in de reglementen te bespeuren. De auto heeft hier en daar wat visuele aanpassingen in het design – waarvan de Halo misschien wel de meest opvallende is. Voor velen een doorn in het oog, maar met de wens de sport veiliger te maken kunnen de renstallen niet anders dan deze aanpassing accepteren. Een ander groot verschil ten opzichte van vorige jaar is het ontbreken van de Shark fin en de T-wing. Deze waren een toevoeging voor aerodynamica, maar die eerste leverde vooral ook extra sponsorgelden op.

redbull racing rb14 max verstappen formule-1 Pure Luxe 2

Redbull belooft enkele testrondjes op Silverstone, nog vóór de officiële seizoensgebonden kilometers. Het team mag, net als alle anderen, twee keer per jaar een promotionele activiteit organiseren. De auto zal door Daniël Ricciardo voor enkele rondjes het circuit op worden genomen. Als leek kunnen we natuurlijk niet veel opmaken uit het design van de nieuwe auto. Wij kunnen alleen zeggen dat de auto er ongelooflijk goed uitziet. Nog beter dan de RB13.

Kleine kanttekening: Redbull heeft aangegeven dat de huidige livery er een is die niet officieel de race-livery. Een beetje jammer is het wel want deze stealthy look staat de Formule-1 bolide zéér goed. Wij zijn benieuwd naar de eerste rondjes van dit nieuwe monster en hopen net als iedereen dat het een race-winnende bolide zal zijn en dat onze Dutchman Max vaker op ’t podium zal staan dit seizoen.

Bron: Redbullracing