Rolls-Royce heeft in het verleden een aantal respectabele prestaties neer weten te zetten. Zo was hun ‘Silver Ghost’ de eerste auto die zonder problemen in één keer 23.000 kilometer af te leggen. Een prestatie van ongekend formaat – zeker voor de maatstaven van die tijd. We spreken dan over 1907. Omdat het dit jaar 111 jaar geleden is dat het merk met die Silver Ghost zo’n prestatie wist neer te zetten, willen ze nu een ode brengen aan deze auto. Daarom introduceert het merk de Rolls-Royce ‘Silver Ghost’. 

De Rolls-Royce Silver Ghost

Om het een waardig eerbetoon te maken, heeft het merk er voor gekozen om in eigentijdse stijl een auto te fabriceren die aan alle kanten doet denken aan de auto die 111 jaar geleden deze prestatie wist neer te zetten. Er zullen slechts 35 stuks van deze nieuwe Silver Ghost gemaakt worden. Er zijn een aantal herkenbare elementen die direct overeenkomen met de originele Silver Ghost. Zo heeft Rolls-Royce ervoor gekozen om de grille verder naar voren te schuiven, zoals dit bij het originele model ook het geval was.

Rolls-Royce Silver Ghost limited edition auto Pure Luxe

Daarnaast heeft de auto een zwarte grille, die scherp afsteekt tegen de rest van het overwegend zilvere exterieur. Naar het schijnt komt deze spectaculaire Rolls ook met een aantal onderdelen die behoren bij de jaarupdate. Deze omvat onder andere nieuwe 21-inch zilveren velgen. Rolls-Royce heeft er alles aan gedaan om duidelijk te maken dat het een speciale ‘Silver Ghost’ is. Zo is de Spirit of Ecstacy van massief Sterling zilver gemaakt. In de voet van dit herkenbare Rolls-aspect vinden we een aantal verwijzingen terug naar het originele model.

Rolls-Royce Silver Ghost limited edition auto Pure Luxe

Er is helaas nog niets bekend omtrent de prijs van deze spectaculaire ‘Silver Ghost’. Niet dat het heel erg veel uitmaakt, aangezien deze 35 stuks toch met grote eenvoud verkocht zullen worden. Zoals dat praktisch met iedere Rolls-Royce het geval is.

Rolls-Royce Silver Ghost limited edition auto Pure Luxe Rolls-Royce Silver Ghost limited edition auto Pure Luxe

Bron: Rolls-Royce