Als het aankomt op aparte horloges, dan ben je bij Romain Jerome aan het juiste adres. Het Zwitserse horlogemerk staat bekend om hun zeer spectaculaire creaties, welke vaak gekenmerkt worden door spellen of helden als thema. Iets dat voor velen afschrikt, maar juist de kenners begrijpen de gedachtegang achter dit soort creaties en omarmen ze dan ook. Met al een Pokémon-horloge, een Hello Kitty variant en een Batman-creatie in ’t portfolio, is het nu de beurt aan deze Romain Jerome Spider Man Watch.

Romaine Jerome en Marvel

Uiteraard zijn alle rechten rondom Spiderman voorbehouden aan Marvel, het is dus logisch dat voor dit horloge de samenwerking werd gezocht met de bekendste stripuitgever ter wereld. het resultaat mag er wezen, een skeleton-watch gekenmerkt door een grote rode spin in ’t hart van de creatie. Het is weer een typisch Romaine Jerome concept, iets dat de drager met een glimlach om z’n pols zal binden.

Deze spectaculaire creatie is een paar weken geleden onthuld door het merk tijdens de SIHH van 2018. Kenners en vakgeleerden weten inmiddels waar Romaine Jerome toe in staat is en dat zorgt er voor dat binnen de industrie horloges als deze altijd op de juiste wijze wordt ontvangen. Als je verbaast bent door het onthullen van een horloge met een wijzerplaat vol Pokémon, of een – zoals nu – grote rode Spin in ’t hart, dan ben je overduidelijk niet bekend met Romain Jerome en de visie die zij uitdragen.

romain jerome horloge spiderman marvel Pure Luxe

De combinatie van rood en zwart maakt het een extreem strak ogend design

Er is weliswaar het een en ander te zien op de wijzerplaat, maar dat doet geen afbreuk aan hoe strak het horloge oogt. De combinatie van een volledig zwarte kast, met het felrood van de spin is perfect. Het Spiderman-logo wordt op z’n plaats gehouden door twee schroeven. De rode kleur is gemaakt met behulp van rode lak en alle bruggen van het uurwerk zijn afgewerkt in een zwart chrome finish. Op de achterzijde van het horloge, de saffieren case-back, vinden we een spinnenweb – geheel in stijl met het thema.

Het uurwerk is zoals gezegd opengewerkt, dit zorgt dat je zoveel mogelijk details ziet. Een effect dat niet door iedereen enorm gewaardeerd wordt, maar wat hier wel op z’n plek is. Ondanks de aanwezigheid van het grote logo, is de zichtbaarheid van het uurwerk uitmuntend. Zo heb je direct zicht op ’t balanswiel op 6 uur en bijvoorbeeld de veertrommel op 12 uur. Het uurwerk zelf is een handwinder, dus niet schrikken wanneer je de afwezigheid van een rotor opmerkt.

romain jerome horloge spiderman marvel Pure Luxe

Mocht je interesse hebben, zorg dan dat je er op tijd bij bent. Een totaliteit van slechts 75 stuks zal er geproduceerd worden. Een hoeveelheid die gegarandeerd volledig verkocht zal worden. Iets waar we blij om zijn, het zorgt voor behoud van ’t exclusieve karakter. Ondanks het thema is ’t belangrijk dat je je realiseert dat dit nog steeds een stuk horlogerie van hoogwaardige kwaliteit is. Tel hier de exclusiviteit bij op en je kunt enigszins begrip hebben voor de prijs. Het horloge zal namelijk een prijs van $19.500 hebben. Niet mals, maar dan behoor je wel tot een exclusief gezelschap van slechts 75 mensen wereldwijd. Dat heeft z’n charme.