Op ’t moment wordt het ene na het andere nieuwtje op ons afgevuurd vanuit horlogeland. Het een wat spectaculairder dan ’t ander, maar over ’t algemeen allemaal leuk en bovenal mooi nieuws. Bell & Ross is één van die merken met nieuws wanneer het nieuwe horloges betreft. Het merk nam een grote stap met de nieuwe BR-X1 gemaakt uit saffier. Nu voegen ze daar enkele zeer gerenommeerde versies aan toe. Maar liefst zes stuks om precies te zijn. Waarvan drie er vandaag gelanceerd zullen worden.

Bell & Ross BR-X1 Tourbillon Sapphire

Wat de BR-X1 zo spectaculair maakt is het feit dat het horloge vervaardigd is uit saffier. Uiteraard hebben we ’t dan niet over ’t uurwerk, maar wel de kast. Saffier staat erom bekend dat het een zeer lastig te bewerken materiaal is. Bij de minst of geringste kracht kan het breken en is er niet meer mee te werken. Het is daarom dat horloges gemaakt van saffier zo extreem zeldzaam én duur zijn. De arbeidsintensiteit ligt vele malen hoger dan bijvoorbeeld een stalen horlogekast.

bell & ross br-x1 tourbillon sapphire horloge Baselworld Pure Luxe

Van de zes BR-X1’s in totaal zullen er drie uitgevoerd worden in een transparante kast met kleur details. Twee horloges van dit trio zullen worden verkocht via onorthodoxe kanalen – deze worden namelijk exclusief online aangeboden. Een ontwikkeling die we niet vaak zien in de horlogerie, maar die steeds vaker de kop op lijkt te steken. De horloges zijn werkelijk spectaculaire stukjes kunst die worden gekenmerkt door een skeleton-uurwerk. Dit wil zeggen dat je door het uurwerk heen kunt kijken en dat er veel meer details zichtbaar zijn. Voor horlogemakers een waar stukje kunst en voor de consument een lust voor ’t oog.

bell & ross br-x1 tourbillon sapphire horloge Baselworld Pure Luxe

 

De eerste drie exemplaren worden allen gekenmerkt door een andere kleur. Zo heeft de eerste een monochroom zwarte kleur, die goed contrasteert met de transparante kast. De tweede lijkt als een juweel gevangen in een omhulsel van saffier – hier wordt het uurwerk, de platine en de wijzerplaat gekenmerkt door massief rosé-goud. De derde is dan weer te herkennen aan een karakteristieke blauwe kleur zoals die ook terugkomt in de horlogerie bij geblauwde wijzers. Ieder exemplaar heeft z’n eigen kenmerk en relatie met luxe horlogerie.

bell & ross br-x1 tourbillon sapphire horloge Baselworld Pure Luxe

De zwarte en blauwe BR-X1 Tourbillon Sapphire zullen exclusief online worden verkocht

De zwarte versie zal als eerste beschikbaar zijn in de E-shop van Bell & Ross. Iets later zal de blauwe versie geïntroduceerd worden op de website van Mr. Porter. Een webshop bekend vanwege de samenwerking met een grote diversiteit aan luxemerken over de hele wereld. Bell & Ross is sinds een jaar partner van Mr. Porter, dus deze deal is er een die op subtiele en zéér stijlvolle wijze onderstreept dat het partnership z’n vruchten afwerpt.

bell & ross br-x1 tourbillon sapphire horloge Baselworld Pure Luxe

We zijn erg benieuwd naar de overige kleuren van deze spectaculaire BR-X1 en wachten dan ook vol spanning op de overige drie kleuren van dit speciale model. Het is opnieuw het bewijs dat Bell & Ross weet hoe ze zich moeten richten op Haute Horlogerie. 

Bron: Bell & Ross