BMW’s met een M achter hun type-aanduiding doen ons auto-minnend hartje telkens sneller kloppen. Los van het feit dat een gepeperde versie van zo’n achterwiel-aangedreven Duitser enorm vermakelijk is, zien de M-versies er ook nog eens zeer appetijtelijk uit. Ze worden nét iets agressiever vormgegeven, wat direct zorgt voor een zeer indrukwekkend voorkomen. Geloof je ons niet? Bekijk dan maar eens deze Concept BMW M8 Gran Coupé.

BMW M8 Gran Coupé

Het mag dan wel een concept zijn, we hopen natuurlijk vurig dat BMW deze auto op de markt gaat brengen. Over het algemeen hebben fabrikanten er een handje aan wat betreft de styling alles uit de kast te trekken voor een concept. Zodra deze dan in productie wordt genomen, lijkt het allemaal wat gematigd te zijn. In dit geval hopen we dus van niet. De BMW M8 Gran Coupé is ditmaal enkel gebaseerd op uiterlijke kenmerken en niet zozeer technische specificaties.

Bij de presentatie op de Genève Autoshow werd dan ook direct vermeld dat het ging om design-elementen en niet om een grote motor, of sprint-tijden. Nadere toelichting van het design leert ons dat de bekende ‘niertjes’ die als grille functioneren de toekomst weergeven. BMW wil deze naar voor gekantelde versie op alle modellen gaan toepassen en daar hoort het bredere, uitgerekte uiterlijk ook bij. Daarnaast is de auto in het zijaanzicht duidelijk te kenmerken als een snelheidsduivel, iets wat de ontwerpers bewust hebben gedaan.

Alles aan de auto wijst op snelheid. De agressieve snuit, de gerekte vormen en de geïntegreerde kofferbak-spoiler: de BMW M8 Gran Coupé moet niet onderschat worden. Het is weliswaar nog even wachten, maar we kijken uit naar de specificaties van dit gigantische slagschip. BMW kennende zullen deze niet teleurstellen.