Toen Bugatti enkele jaren geleden begon met de productie van de Bugatti Veyron, werden er een hoop ‘ooooo’ en ‘aaaa’ geluiden gemaakt over de hele wereld. De auto was een nieuwe maatstaf voor hypercars. Wat Bugatti voor elkaar had gekregen was immens. Het markeerde ’t begin van een nieuwe periode voor autofabrikanten om auto’s te bouwen met bovennatuurlijke prestaties. Uiteraard kwamen er al snel andere merken met soortgelijke prestaties en moest Bugatti alweer aan de bak. Het resultaat: de Bugatti Chiron. Nu is ook daar weer een fijngeslepen versie van uitgebracht, de Bugatti Chiron Sport.

Perfectie zit ‘m in de details bij Bugatti

Waar de Veyron nog een SuperSport-versie kreeg die wel degelijk andere cijfers met zich meebracht, daar is de Chiron niet aangepast wat betreft motorische aspecten. De Bugatti Chiron Sport heeft weliswaar een aantal andere uiterlijke kenmerken, maar z’n motorvermogen is hetzelfde. De hoeveelheid paarden in dit ongelooflijk snelle monster is nog steeds 1479 pk. Het is ook nog steeds dezelfde 8.0-liter W16 motor die alles brullend tot leven brengt.

bugatti chiron sport versie auto Pure Luxe

Maar wat is er dan veranderd? Nou, Bugatti heeft de auto geperfectioneerd voor de rijder. Zo is er aandacht besteedt aan de rijeigenschappen en dat werd onder andere gedaan door het gewicht van de auto te verlagen. Er zou een kleine 20 kilogram minder aan deze auto te vinden zijn, ten opzichte van de normale Chiron. Om dit te benadrukken: het merk heeft zelfs de ruitenwisser vervaardigd uit carbon. Dan weet je wel hoe serieus ze gezocht hebben naar gewichtsbesparing.

bugatti chiron sport versie auto Pure Luxe

Tevens is de vering aangepast van de auto, om zo nog betere prestaties te krijgen. Volgens Bugatti zelf zou de Chiron Sport in staat zijn om 5 seconden sneller z’n rondjes te rijden over ’t Nardo circuit. Een aardige prestatie, gezien de zeer subtiele aanpassingen. Omdat het een speciaal model betreft zijn er maar enkele kleuren beschikbaar voor deze auto. Mocht je interesse hebben in een dergelijk model, dan kost het minimaal €2.650.000 om ‘m mee naar huis te mogen nemen.

bugatti chiron sport versie auto Pure Luxe bugatti chiron sport versie auto Pure Luxe bugatti chiron sport versie auto Pure Luxe bugatti chiron sport versie auto Pure Luxe