Jules Deelder: waarschijnlijk een van de meest rasechte Rotterdammers die de havenstad ooit gekend heeft. De nachtburgemeester en mysterieuze poëet is op zichzelf al een zeer markante verschijning, maar z’n woning mag er ook wezen. Het optrekje staat namelijk te koop en Jules Deelder zou Jules Deelder niet zijn als ‘ie zichzelf niet als karakteristieke eigenaar in de foto’s posteert. 

Wonen aan de Mathenesserlaan in Rotterdam

Wat opvalt is ’t feit dat er maar liefst 539 vierkante meter aan perceeloppervlak wordt aangeboden – waarvan 408 vierkante meter in gebruik is als woonoppervlak. Een gigantisch oppervlak voor een prijs onder de miljoen-grens. Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat dergelijke vierkante meters naarmate je verder ’t land in trekt goedkoper worden, maar dit is voor een woning in een grote stad als Rotterdam – met de huidige woningprijzen – een redelijke ‘aardige’ prijs.

huis rotterdam jules deelder woning funda Pure Luxe

Het huis is precies wat je verwacht van een persoonlijkheid als Jules Deelder. Een ruime woning, met hoge plafonds, ouderwetse eigenschappen en zogenaamde ‘rauwe randjes’. Wat direct opvalt is het gigantische grote gat in het plafond. Een ‘detail’ wat je niet direct verwacht van een dergelijk huis, maar wat tevens weer past bij de eigenzinnigheid van Deelder als persoon. Daarnaast is het natuurlijk redelijk apart dat hij zelf poseert voor de verkoopfotografie. Om nog maar te zwijgen over de zwart-wit beelden.

huis rotterdam jules deelder woning funda Pure Luxe

Hoe woont Jules Deelder

Het huis bevat in z’n totaliteit 9 kamers. Van deze 9 kamers zijn er 5 geschikt als slaapkamer. Er is 1 badkamer aanwezig en maar liefst 4 aparte toiletten – meer dan genoeg. De ruimtes zijn onderverdeeld over vier woonlagen. Het souterrain, de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping. Zoals op Funda staat aangegeven beschikt het huis nog over veel authentieke details die bewaard zijn gebleven. Er is echter wel een kleine maar te ontdekken: het huis is aan renovatie toe. Verwacht dus niet dat je klaar bent voor de prijs van €950.000.

huis rotterdam jules deelder woning funda Pure Luxe

Aangezien de heer Deelder besloten heeft om z’n huis in het zwart-wit vast te laten leggen, is het moeilijk om enigszins eigenschappen te bespreken van het bouwwerk. Wat vaststaat is ’t feit dat het een zeer karakteristieke woning omvat met een zeer geliefde kasteelheer als huidige bewoner. Als je meer informatie wil over dit pand adviseren we je uiteraard om even de website van Funda te kijken.

huis rotterdam jules deelder woning funda Pure Luxe huis rotterdam jules deelder woning funda Pure Luxe huis rotterdam jules deelder woning funda Pure Luxe huis rotterdam jules deelder woning funda Pure Luxe huis rotterdam jules deelder woning funda Pure Luxe huis rotterdam jules deelder woning funda Pure Luxe

Bron: Funda